Svensk-norsk handlingsplan för sötvattenskräftor (Q4300298)

From EU Knowledge Graph
Jump to navigation Jump to search
Project Q4300298 in Sweden
Language Label Description Also known as
English
Svensk-norsk handlingsplan för sötvattenskräftor
Project Q4300298 in Sweden

    Statements

    0 references
    252,260.0 Euro
    0 references
    504,521.0 Euro
    0 references
    50.0 percent
    0 references
    15 May 2019
    0 references
    15 May 2022
    0 references
    Länsstyrelsen i Värmlands län
    0 references
    0 references

    59°24'7.85"N, 13°30'41.40"E
    0 references
    Flodkräftan har från år 2000 till år 2010 flyttats från hotkategori sårbar till akut hotad på den svenska rödlistan. På norska rödlistan är flodkräfta klassad som starkt hotad. Ett av de största idag kända hoten mot arten utgörs av illegala utsättningar av den nordamerikanska signalkräftan. Signalkräftan är en så kallad vektor för svampsjukdomen kräftpest, en sjukdom som signalkräftan har evolutionära anpassningar för att överleva men som obönhörligen dödar samtliga smittade flodkräftor. Under senare år har man inom arbetet med flodkräftor i både Sverige och Norge konstaterat att flera tidigare starka bestånd av flodkräftor minskat betydligt i populationsstorlek och att dessa har svårt att återgå till tidigare nivåer trots att ingen pestsmitta eller annan vattenkemisk analys kan förklara problemen för dessa svaga bestånd. För att skapa möjligheter att bevara flodkräftan i både svenska och norska vatten behöver åtgärder sättas in. Befintliga metoder för att förhindra spridning av signalkräftor och kräftpest behöver vidareutvecklas och kompletteras med nya effektiva metoder. Man behöver också samla kunskap och undersöka orsaker till svaga bestånd av flodkräftor där man tidigare haft starka flodkräftbestånd och där orsaken till minskningen inte är kräftpest eller försurning. Projektet ska förbättra förhållanden och minska de regionala hoten för flodkräftan samt bekämpa signalkräfta och kräftpest. Genom projektets insatser, bl.a. en gränsöverskridande handlingsplan, möjliggörs på sikt en bättre förvaltning och ett effektivare bevarandearbete av hotade sötvattenskräftor. (English)
    0.160232435928233
    0 references
    Flodkräftan har från år 2000 till år 2010 flyttats från hotkategori SÅRBAR till akut hotad på den Svenska Rödlistan. På norska Rödlistan är Flodkräfta klassad som starkt hotad. Der er ingen tvivl om, at det ikke er muligt at nå frem til en aftale om oprettelse af Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde. Signalkräftan är en så kallad vektor för svampsjukdomen kräftpest, en sjukdom som signalkräftan har evolutionära anpassningar för att överleva men som obönhörligen dödar samtliga smittade flodkräftor. Under senare år har man inom arbetet med flodkräftor i både Sverige och Norge konstaterat att flera tidigare starka bestånd av flodkräftor minskat betydligt i populationsstorlek och attssa har svårt återgå till tidigare nivåer trots att ingen pestsmitta eller annan vattenkemisk analys kan förklara problemen för dessa svaga bestånd. För att skapa möjligheter att bevara flodkräftan i både svenska och norska vatten behöver åtgärder sättas in. Befintliga metoder för att förhindra spridning av signalkräftor och kräftpest behöver vidareutvecklas och kompletteras med nya effektiva metoder. Man behöver också samla kunskap och undersöka orsaker till svaga bestånd av flodkräftor där man tidigare haft starka flodkräftbestånd och där orsaken till minskningen inte är kräftpest eller försurning. Projektet ska förbättra förhållanden och minska de regionala hoten för flodkräftan samt bekämpa signalkräfta och kräftpest. Genomprojekts insats, bl.a. en gränsöverskridande handlingsplan, möjliggörs på sikt en bättre förvaltning och ett effektivare bevarandearbete av hotade sötvattenskräftor. (Danish)
    4 November 2022
    0 references
    Flodkräftan har från år 2000 bis år 2010 flyttats från hotkategori SÅRBAR bis akut hotad på den svenska Rödlistan. På norska Rödlistan är Flodkräfta klassad som starkt hotad. ETT av de största idag kända hoten mot arten utgörs av illegala utsättningar av den nordamerikanska signalkräftan. Signalkräftan är en så kallad vektor för svampsjukdomen kräftpest, en sjukdom som signalkräftan har evolutionära anpassningar för att överleva men som obönhörligen dödar samtliga smittade flodkräftor. Unter senare år har man inom arbetet med flodkräftor i både Sverige och Norge konstaterat att flera tidigare starka bestånd av flodkräftor minskat betydligt i populationsstorlek och att dessa har svårt att återgå till tidigare nivåer trots att ingen pestsmitta eller annan vattenkemisk analys kan förklara problemen försa sga bestånd. För att skapa möjligheter att bevara flodkräftan i både svenska och norska vatten behöver åtgärder sättas in. Befintliga metoder för att förhindra spridning av signalkräftor och kräftpest behöver vidareutvecklas och kompletteras med nya effektiva metoder. Man behöver också samla kunskap och undersöka orsaker bis svaga bestånd av flodkräftor där man tidigare haft starka flodkräftbestånd och där orsaken bis minskningen inte är kräftpest eller försurning. Projektet ska förbättra förhållanden och minska de regionala hoten för flodkräftan samt bekämpa signalkräfta och kräftpest. Genom projektets insatser, bl.a. en gränsöverskridande handlingsplan, möjliggörs på sikt en bättre förvaltning och ett effektivare bevarandearbete av hotade sötvattenskräftor. (German)
    4 November 2022
    0 references
    I gcás na bliana 2000 go dtí 2010 le haghaidh tuilleadh eolais a fháil le haghaidh tuilleadh eolais a fháil ar ár láithreán gréasáin. Tá Norska rödlistan i bhfad níos mó ná riamh. Bhí an t-eolas mícheart nó as dáta. Chomh maith leis sin, is féidir leat dul i gcomhairle leis an lucht féachana, agus leis an gcomharthaíocht a bhaineann leis an bhforbairt agus leis an dul chun cinn atá déanta acu. Faoi na réimsí seo a leanas: Arbetet med flodkräftor agus an t-eolas is fearr a fháil ar an leibhéal is fearr i ndaonraí agus i ndaonraí na ndaoine a bhfuil deacrachtaí tromchúiseacha acu. Bhí an t-eolas mícheart nó as dáta. Chomh maith leis sin, d’éirigh le Befintliga Metoder a bheith ag dul i ngleic leis an gcomhartha idir an dá linn. Is féidir le daoine a bheith ag obair ar an idirlíon go dtí go mbeidh an t-ábhar níos fearr agus níos fearr ag dul i ngleic leis na hábhair is fearr agus is féidir le daoine eile a bheith ag dul i ngleic le hábhar. Is féidir leat dul i gcomhairle leis an Aire Stáit Aontaithe Mheiriceá. Cuireann Genom insatser, bl.a. agus láimhseálann sé plean láimhseála, m.sh. níos mó agus níos mó. (Irish)
    4 November 2022
    0 references
    Flodkräftan har från år 2000 till år 2010 flyttats från hotkategori SÅRBAR until akut hotad på den svenska Rödlistan. På norska Rödlistan är Flodkräfta klassad som starkt hotad. ETT av de största idag kända hoten mot arten utgörs av illegala utsättningar av den nordamerikanska signalkräftan. Signalkräftan är en så kallad vektor för svampsjukdomen kräftpest, en sjukdom som signalkräftan har evolutionära anpassningar för att att överleva men som obönhörligen dödar samtade flodkräftor. Under senare år har man inom arbetet med flodkräftor iåde Sverige och Norge att flera tidigare starka bestånd av flodkräftor minskat betydligt i populationstorlek och att dessa har svårt att återgå till tidigare nivåer trots att ingen pestsmitta eller annan vattenkemisk analys kan förklara problemen förssa svaga bestånd. För att skapa möjligheter att bevara flodkräftan i både svenska och norska vatten behöver åtgärder sättas in. Befintliga metoder för förhindra spridning av signalkräftor och kräftpest behöver vidareutvecklas och kompletteras med nya effektiva metoder. Man behöver också samla kunskap och undersöka orsaker until svaga bestånd av flodkräftor där man tidigare haft starka flodkräftbestånd och där orsaken until minskningen inte är kräftpest eller försurning. Projektet ska förbättra förhållanden och minska de regionala hoten fördkräftan samt bekämpa signalkräfta och kräftpest. Genom projektets insatser, bl.a. en gränsöverskridande handlingsplan, möjliggörs på siktre en bättre förvaltning och ett effektivare bevarandearbete av hotade sötvattenskräftor. (Greek)
    4 November 2022
    0 references
    Flodkräftan har från år 2000 do år 2010 flyttats från hotkategori SÅRBAR do akut hotad på den svenska Rödlistan. På norska Rödlistan är Flodkräfta klassad som starkt hotad. ETT av de största idag kända hoten mot arten utgörs av illegala utsättningar av den nordamerikanska signalkräftan. Signalkräftan å kallad vektor för svampsjukdomen kräftpest, en sjukdom som signalkräftan har evolutionära anpassningar för att överleva men som obönhörligen dödar samtliga smittade flodkräftor. W ramach senare år har man inom arbetet med flodkräftor i både Sverige och Norge konstaterat att flera tidigare starka bestånd av flodkräftor minskat betydligt i populationsstorlek och att dessa har svårt att återgåt to tidigare nivåer trots att ingen pestsmitta eller annan vattenkemisk analys kan förklara problemen för dessa svagaånd. För att skapa möjligheter att bevara flodkräftan i både svenska och norska vatten behöver åtgärder sättas in. Befintliga metoder för att förhindra spridning av signalkräftor och kräftpest behöver vidareutvecklas och kompletteras med nya effektiva metoder. Człowiek behöver också samla kunskap och undersöka orsaker do svaga bestånd av flodkräftor där man tidigare haft starka flodkräftbestånd och där orsaken do minskningen inte är kräftpest eller försurning. Projektet ska förbättra förhållanden och minska de regionala hoten för flodkräftan samt bekämpa signalkräfta och kräftest. Genom projektets insatser, bl.a. en gränsöverskridande handlingsplan, möjliggörs på sikt en bättre förvaltning och ett effektivare bevarandearbete av hotade sötvattenskräftor. (Polish)
    4 November 2022
    0 references
    Flodkräftan har från år 2000 tot år 2010 flyttats från hotkategori SÅRBAR to akut hotad på den svenska Rödlistan. På norska Rödlistan är Flodkräfta klassad som starkt hotad. Ett av de största idag kända hoten mot arten utgörs av illegala utsättningar av den nordamerikanska signalkräftan. Het is de bedoeling dat de Commissie in het kader van het Verdrag van Maastricht, met name op het gebied van de bescherming van de rechten van de mens, de rechten van de mens en de rechten van de mens ten aanzien van de rechten van de mens en de rechten van de mens in de weg staat. Onder senare år har man inom arbetet med flodkräftor i både Sverige och Norge konstaterat att flera tidigare starka bestånd av flodkräftor minskat betydligt i populationsstorlek och att dessa har svårt att återgåå till tidigare nivåer trots att ingen pestsmitta eller annan vattenkemisk analys kan förklara problemen för dessa svaga bestånd. För att skapa möjligheter att bevara flodkräftan i både svenska och norska vatten behöver åtgärder sättas in. Befintliga metoder förhindra spridning av signalkräftor och kräftpest behöver vidareutvecklas och kompletteras med nya effektiva metoder. Man behöver också samla kunskap och undersöka orsaker till svaga bestånd av flodkräftor där man tidigare as starka flodkräftbestånd och där orsaken tot minskningen inte är kräftpest eller försurning. Och minska de regionala hoten förbäftan samt bekämpa signalkräfta och kräftpest. Genom projektets insatser, bl.a. en gränsöverskridande handlingsplan, möjliggörs på sikt en bättre förvaltning och ett effektivare bevarandearbete av hotade sötvattenskräftor. (Dutch)
    4 November 2022
    0 references
    Flodkräftan har från år 2000 Kuni år 2010 flyttats från hotkategori SÅRBAR Kuni akut hotad på den svenska Rödlistan. På norska Rödlistan är Flodkräfta klassad som starkt hotad. ETT av de största idag kända hoten mot arten utgörs av illegala utsättningar av den nordamerikanska signalkräftan. Signalkräftan är en så kallad vektor för svampsjukdomen kräftpest, en sjukdom som signalkräftan harvolutionära anpassningar för att överleva men som obönhörligen dödar samtliga smittade flodkräftor. All senare år har man inom arbetet med flodkräftor i både Sverige och Norge konstaterat att flera tidigare starka bestånd av flodkräftor minskat betydligt i populationstorlek och att dessa har svårt att återgå Kuni tidigare nivåer trots att ingen pestsmitta eller Anna vattenkemisk analys kan förklara problemen för dessa svaga bestånd. För att skapa möjligheter att bevara flodkräftan i både svenska och norska vatten behöver åtgärder sättas sisse. Befintliga metoder för att förhindra spridning av signalkräftor och kräftpest behöver vidareutvecklas och kompletteras med nya effektiva metoder. Mees behöver också samla kunskap och undersöka orsaker Kuni svaga bestånd av flodkräftor där man tidigare haft starka flodkräftbestånd och där orsaken Kuni minskningen inte är kräftpest eller försurning. Projektt ska förbättra förhållanden och minska de regionala hoten för flodkräftan samt bekämpa signalkräfta och kräftpest. Genom projektets insatser, bl.a. en gränsöverskridande handlingsplan, möjliggörs på sikt en bättre förvaltning och ett effektivare bevarandearbete av hotade sötvattenskräftor. (Estonian)
    4 November 2022
    0 references
    Flodkräftan har från år 2000 до år 2010 flyttats från hotkategori SÅRBAR до akut hotad på den svenska Rödlistan. På norska Rödlistan är Flodkräfta klassad som starkt hotad. ETT av de största idag kända hoten mot arten utgörs av illegala utsättningar av den nordamerikanska signalkräftan. Signalkräftan är en så kallad vektor för svampsjukdomen kräftpest, en sjukdom som signalkräftan har evolutionära anpassningar för att överleva menmönhörligen dödar samtliga smittade flodkräftor. Under senare år har man inom arbetet med flodkräftor i både Sverige och Norge konstaterat att flera tidigare starka bestånd av flodkräftor minskat betydligt i populationsstorlek och att dessa har svårt att återgå до tidigare nivåer trots att ingen pestsmitta eller annan vattenkemisk analys kan förklara problemen för dessa svaga bestå. För att skapa möjligheter att bevara flodkräftan i både svenska och norska vatten behöver åtgärder sättas in. Befintliga metoder för att förhindra spridning av signalkräftor och kräftpest behöver vidareutvecklas och kompletteras med nya effektiva metoder. Man behöver också samla kunskap och undersöka orsaker до Projektet ska förbättra förhållanden och minska de regionala hoten för flodkräftan samtttr bekämpa signalkräfta och kräftpest. Genom projektets insatser, bl.a. en gränsöverskridande handlingsplan, möjliggörs på sikt en bättre förvaltning och ett effektivare bevarandearbete av hotade sötvattenskräftor. (Bulgarian)
    4 November 2022
    0 references
    Flodkräftan har från år 2000 to år 2010 flyttats från hotkategori SÅRBAR until akut hotad på den svenska Rödlistan. På norska Rödlistan är Flodkräfta klassad som starkt hotad. ETT av de största idag kända hoten mot arten utgörs av illegala utsättningar av den nordamerikanska signalkräftan. Signalkräftan är en så kallad vektor för svampsjukdomen kräftpest, en sjukdom som signalkräftan har evolutionära anpassningar för att överleva men som obönhörligen dödar samtliga smittade flodkräftor. Sotto senare år har man inom arbetet med flodkräftor i både Sverige och Norge konstaterat att flera tidigare starka bestånd av flodkräftor minskat betydligt i populationstorlek och att dessa har svårt att återgå until tidigare nivåer trots att ingen pestsmitta eller annan vattenkemisk analys kan förklara problemen för dessa svagaånd. För att skapa möjligheter att bevara flodkräftan i både svenska och norska vatten behöver åtgärder sättas in. Befintliga metoder förhindra spridning av signalkräftor och kräftpest behöver vidareutvecklas och kompletteras med nya effektiva metoder. Man behöver också samla kunskap och undersöka orsaker until svaga bestånd av flodkräftor där man tidigare haft starka flodkräftånd och där orsaken until minskningen inte är kräftpest eller försurning. Projektet ska förbättra förhållanden och minska de regionala hoten för flodkräftan samt bekämpa signalkräfta och kräftpest. Genom projektets insatser, bl.a. en gränsöverskridande handlingsplan, möjliggörs på sikt en bättre förvaltning och ett effektivare bevarandearbete av hotade sötvattenskräftor. (Italian)
    4 November 2022
    0 references
    Flodkräftan har från år 2000 asti 2010 flyttats från hotkategori SÅRBAR till akut hotad på den svenska Rödlistan. På norska Rödlistan är Flodkräfta klassad som starkt hotad. ETT av de största idag kända hoten mot arten utgörs av illegala utsättningar av den nordamerikanska signalkräftan. Signalkräftan är en så kallad vektor för svampsjukdomen kräftpest, en sjukdom som signalkräftan har evolutionära anpassningar för att överleva men som obönhörligen dödar samtliga smittade flodkräftor. Senare år har man inom arbetet med flodkräftor i både Sverige och Norge konstaterat att flera tidigare starka bestånd av flodkräftor minskat betydligt i populationsstorlek och att dessa har svårt att åtigare nivåer trots att ingen pestsmitta eller An vattenkemisk analys kan för dessa svaga bestånd. Tällä hetkellä meillä ei ole arvostelua ohjelmalle flodkräftan i både svenska och norska vatten behöver åtgärder sättas. Befintliga metoder för att förhindra spridning av signalkräftor och kräftpest behöver vidareutvecklas och kompletteras med nya effektiva metoder. Mies behöver också samla kunskap och undersöka orsaker till svaga bestånd av flodkräftor där man tidigare haft starka flodkräftbestånd och där orsaken till minskningen inte är kräftpest eller försurning. Projektet ska förbättra förhållanden och minska de regionala hoten för flodkräftan samt bekämpa signalkräfta och kräftpest. Genom projektets insatser, bl.a. en gränsöverskridande handlingsplan, möjliggörs på sikt en bättre förvaltning och ett effektivare bevarandearbete av hotade sötvattenskräftor. (Finnish)
    4 November 2022
    0 references
    Flodkräftan har från 2000 až år 2010 flyttats från hotkategori SÅRBAR do akut hotad på den svenska Rödlistan. På norska Rödlistan är Flodkräfta klassad som starkt hotad. ETT av de största idag kända hoten mot arten utgörs av illegala utsättningar av den nordamerikanska signalkräftan. Další podrobnosti o zařízení Signalkräftan är en så kallad vektor för svampsjukdomen kräftpest, en sjukdom som signalkräftan har evolutionära anpassningar för att överleva men som obönhörligen dödar samtliga smittade flodkräftor. Pod senare år har man inom arbetet med flodkräftor i både Sverige och Norge konstaterat att flera tidigare starka bestånd av flodkräftor minskat betydligt i populationsstorlek och att dessa har svårt att återgå do tidigare nivåer trots att ingen pestsmitta eller annan vattenkemisk analys kan förklara problemen för dessa svaga bestånd. För att skapa möjligheter att bevara flodkräftan i både svenska och norska vatten behöver åtgärder sättas in. Befintliga metoder för att förhindra spridning av signalkräftor och kräftpest behöver vidareutvecklas och kompletteras med nya effektiva metoder. Man behöver också samla kunskap och undersöka orsaker dokud svaga bestånd av flodkräftor där man tidigare haft starka flodkräftbestånd och där orsaken do minskningen inte är kräftpest eller försurning. Projektet ska förbättra förhållanden och minska de regionala hoten fördkräftan samt bekämpa signalkräfta och kräftpest. Genomové projekty insatser, bl.a. en gränsöverskridande handlingsplan, möjliggörs på sikt en bättre förvaltning och ett effektivare bevarandearbete av hotade sötvattenskräftor. (Czech)
    4 November 2022
    0 references
    Flodkräftan har från år 2000 până la år 2010 flyttats från hotkategori SÅRBAR până la akut hotad på den svenska Rödlistan. På norska Rödlistan är Flodkräfta klassad som starkt hotad. ETT av de största idag kända hoten mot arten utgörs av illegala utsättningar av den nordamerikanska signalkräftan. Signalkräftan är en så kallad vektor för svampsjukdomen kräftpest, en sjukdom som signalkräftan har evolutionära anpassningar för att överleva men som obönhörligen dödar samtliga smittade flodkräftor. Sub senare år har man inom arbetet med flodkräftor i både Sverige och Norge konstaterat att flera tidigare starka bestånd av flodkräftor minskat betydligt i populationstorstor och att dessa har svårt att återgå till tidigare nivåer trot att ingen dăunătorsmitta eller annan vattenkemisk analys kan förklara problemen för dessa svaga bestånd bestånd bestånd bestånd. För att skapa möjligheter att bevara flodkräftan i både svenska och norska vatten behöver åtgärder sättas in. Befintliga metoder för att förhindra spridning av signalkräftor och kräftpest behöver vidareutvecklas och kompletteras med nya effektiva metoder. Man behöver också samla kunskap och undersöka orsaker până la svaga bestånd av flodkräftor där man tidigare haft starka flodkräftbestånd och där orsaken până la minskningen inte är kräftpest eller försurning. Projektet ska förbättra förhållanden och minska de regionala hoten för flodkräftan samt bekämpa signalkräfta och kräftpest. Genom projektets insatser, bl.a. en gränsöverskridande handlingsplan, möjliggörs på sikt en bättre förvaltning och ett effektivare bevarandearbete av hotade sötvattenskräftor. (Romanian)
    4 November 2022
    0 references
    Flodkräftan har från år 2000 do år 2010 flyttats från hotkategori SÅRBAR do akut hotad på den svenska Rödlistan. På norska Rödlistan är Flodkräfta klassad som starkt hotad. ETT av de största idag kända hoten mot arten utgörs av illegala utsättningar av den nordamerikanska signalkräftan. Signalkräftan är en så kallad vektor för svampsjukdomen kräftpest, en sjukdom som signalkräftan har evolutionära anpassningar för att överleva moški som obönhörligen dödar samtliga smittade flodkräftor. Pod senare år har man inom arbetet med flodkräftor i både Sverige och Norge konstaterat att flera tidigare starka bestånd av flodkräftor minskat betydligt i populationstorlek och att dessa har svårt att återgå do tidigare nivåer trots att ingen pestsmitta eller annan vattenkemisk annalys kan förklara problemen för dessa svaga bestånd. För att skapa möjligheter att bevara flodkräftan i både svenska och norska vatten behöver åtgärder sättas v. Befintliga metoder förhindra spridning av signalkräftor och kräftpest behöver vidareutvecklas och kompletteras med nya effektiva metoder. Man behöver också samla kunskap och undersöka orsaker do svaga bestånd av flodkräftor där man tidigare haft starka flodkräftbestånd och där orsaken do minskningen inte är kräftpest eller försurning. Projektit ska förbättra förhållanden och minska de regionala hoten för flodkräftan samt bekämpa signalkräfta och kräftpest. Genom projektits insatser, bl.a. en gränsöverskridande handlingsplan, möjliggörs på sikt en bättre förvaltning och ett effektivare bevarandearbete av hotade sötvattenskräftor. (Slovenian)
    4 November 2022
    0 references
    Flodkräftan har från år 2000 till år 2010 flyttats från hotkategori SÅRBAR iki akut hotad på den svenska Rödlistan. Šis modernus viešbutis yra labai arti tokių populiarių lankomų vietų kaip Flodkräfta klassad som starkt hotad. ETT av de största idag kända hoten mot arten utgörs av illegala utsättningar av den nordamerikanska signalkräftan. Signalkräftan är en så kallad vektor för svampsjukdomen kräftpest, en sjukdom som signalkräftan har evolutionära anpassningar för att överleva men som obönhörligen dödar samtliga smittade flodkräftor. Under senare har man inom arbetet med flodkräftor i både Sverige och Norge konstaterat att flera tidigare starka bestånd av flodkräftor minskat betydligt i populationstorlek och dessa har svårt att återgå till tidigare nivåer trots att ingen pestsmitta eller annan vattenkemisk analys kan förklara problemen för dessa svaga bestånd. Šiuo metu neturime apžvalgos šiai programinei įrangai: För att att bevara flodkräftan, Jungtinė Karalystė. Befintliga metoder förhindra spridning av signalkräftor och kräftpest behöver vidareutvecklas och kompletteras med nya effektiva metoder. Man behöver också samla kunskap och undersöka orsaker till svaga bestånd av flodkräftor där man tidigare haft starka flodkräftbestånd och där orsaken till minskningen inte är kräftpest eller försurning. Projektast ska förbättra förhållanden och minska de regionala hoten för flodkräftan samt bekämpa signalkräfta och kräftpest. Genom projektets insatser, bl.a. en gränsöverskridande handlingsplan, Jungtinės Amerikos Valstijos. (Lithuanian)
    4 November 2022
    0 references
    Flodkräftan har från år 2000 až år 2010 flyttats från hotkategori SÅRBAR do akut hotad på den svenska Rödlistan. Ďalšie podrobnosti o ubytovacom zariadení Flodkräfta klassad som starkt hotad. ETT av de största idag kända hoten mot arten utgörs av illegala utsättningar av den nordamerikanska signalkräftan. Signalkräftan är en så kallad vektor för svampsjukdomen kräftpest, en sjukdom som signalkräftan har Evolutionära anpassningar för att överleva men som obönhörligen dödar samtliga smittade flodkräftor. Pod senare år har man inom arbetet med flodkräftor i både Sverige och Norge konstaterat att flera tidigare starka bestånd av flodkräftor minskat betydligt i populationstorlek och att dessa har fårt att återgå till tidigare nivåer trots att ingen pestsmitta eller annan vattenkemisk analys kan förkla problemraen för dessa svaga bestånd. För att skapa möjligheter att bevara flodkräftan i både svenska och norska vatten behöver åtgärder sättas in. Befintliga metoder förhindra spridning av signalkräftor och kräftpest behöver vidareutvecklas och kompletteras med nya effektiva metoder. Muž behöver också samla kunskap och undersöka orsaker až svaga bestånd av flodkräftor där man tidigare haft starka flodkräftbestånd och där orsaken do minskningen inte är kräftpest eller försurning. Účinky ska förbättra förhållanden och minska de regionala hoten för flodkräftan samt bekämpa signalkräfta och kräftpest. Genóm projektets insatser, bl.a. en gränsöverskridande handlingsplan, möjliggörs på sikt en bättre förvaltning och ett effektivare bevarandearbete av hotade sötvattenskräftor. (Slovak)
    4 November 2022
    0 references
    Flodkräftan har från år 2000 till år 2010 flyttats från hotkategori SÅRBAR till akut hotad på den svenska Rödlistan. På norska Rödlistan är Flodkräfta klassad som starkt hotad. Här kan du läsa mer om illegala utsättningar av den nordamerikanska signalkräftan. Signalkräftan är en så kallad vektor för svampsjukdomen kräftpest, en sjukdom som signalkräftan har evolutionära anpassningar för att överleva men som obönhörligen dödar alla smittade flodkräftor. Under senare år har man man inom arbetet med flodkräftor i ett land och Norge! För att skapa möjligheter att bevara flodkräftan i både svenska och norska vatten måste åtgärder sättas in. Befintliga metoder för att förhindra spridning av signalkräftor och kräftpest behöver vidareutvecklas och kompletteras med nya effektiva metoder. Man måste också samla kunskap och undersöka orsaker till svaga bestånd av flodkräftor där man tidigare haft starka flodkräftbestånd och där orsaken till minskningen inte är kräftpest eller försurning. Projektet ska förbättra förhållanden och minska de regionala hoten för flodkräftan samt bekämpa signalkräfta och kräftpest. Genom projektets insatser, bl.a. en gränsöverskridande handlingsplan, möjliggörs på sikt en bättre förvaltning och ett effektivare bevarandearbete av hotade sötvattenskräftor. (Swedish)
    4 November 2022
    0 references
    Flodkräftan har från år 2000 līdz 2010 flyttats från hotkategori SÅRBAR līdz akut hotad på den svenska Rödlistan. På norska Rödlistan är Flodkräfta klassad som starkt hotad. ETT av de största idag karstās mot arten utgörs av illegala utsättningar av den nordamerikanska signalkräftan. Signalkräftan är så kallad vektor för svampsjukdomen, en sjukdom som signalkräftan har evolutionära anpassningar för att överleva men som obönhörligen dödar samtliga smittade flodkräftor. Zem senare år har man inom arbetet med flodkräftor i både Sverige och Norge konstaterat att flera tidigare starka labākaisånd av flodkräftor minskat betydligt i populationstorlek och att dessa har svårt att återgå till tidigare nivåer trots att ingen pestsmitta eller annan vattenkemisk analys kan förklara problēma för dessa svaga bestånd. Bezmaksas Lejupielādēt skapa möjligheter att bevara flodkräftan i både svenska och norska vatten behöver åtgärder sättas in. Befintliga metoder för att förhindra spridning av signalkräftor och kräftpest behöver vidareutvecklas och kompletteras med nya effektiva metoder. Vīrietis behöver också samla kunskap och undersöka orsaker till svaga bestånd av flodkräftor där man tidigare haft starka flodkräftbestånd och där orsaken līdz minskningen inte är kräftpest eller försurning. Projektet ska förbättra förhållanden och minska de regionala hoten för flodkräftan samt bekämpa signalkräfta och kräftpest. Genom projektets insatser, bl.a. en gränsöverskridande handlingsplan, möjliggörs på sikt en bättre förvaltning och ett effektivare bevarandearbete av hotade sötvattenskräftor. (Latvian)
    4 November 2022
    0 references
    Flodkräftan har från år 2000 år 2010 flyttats från hotkategori SÅRBAR tól akut hotad på den svenska Rödlistan. På norska Rödlistan är Flodkräfta klassad som starkt hotad. ETT av de största idag kända hoten mot arten utgörs av illegala utsättningar av den nordamerikanska signalkräftan. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a(z) Men som obönhörligen dödar samtliga smittliga smittliga flodkräftor eltávolításának befejezéséhez. Under senare av flodkräftor i både Sverige och Norge konstaterat att flera tidigare starka bestånd av flodkräftor minskat betydligt a populationsstorlek och att dessa har svårt att återgå till tidigare nivåer trots att ingen pestsmitta eller annan vattenkemisk analys kan förklara problemen dessa sgava bestånd. A(z) norska vatten behöverder sättas in. Befintliga metoder för att förhindra spridning av signalktor och kräftpest behöver vidareutvecklas och kompletteras med nya effektiva metoder. Férfi behöver också samla kunskap och undersöka orsaker till svaga bestånd av flodkräftor där man tidigare haft starka flodkräftbestånd och där orsaken till minskningen inte är kräftpest eller försurning. A(z) och minska de regionala hoten flodkräftan samt bekämpa signalk och kräftpest -hoz hasonló szoftverek: A legjobb ár-érték arányú programok insatser, bl.a. en gränsöverskridande handlingsplan, möjliggörs på siktre förvaltning och ett effektivare bevarandbete av hotade sötvattenskräftor. (Hungarian)
    4 November 2022
    0 references
    Flodkräftan har från år 2000 do år 2010 flyttats från hotkategori SÅRBAR do akut hotad na den svenska Rödlistan. Na Norska Rödlistan är Flodkräfta klassad som Starkt hotad. ETT av de största idag kända hoten mot arten utgörs av ilegala utsättningar av den nordamerikanska signalkräftan. Signalkräftan är en så kallad vektor för svampsjukdomen kräftpest, hr sjukdom som signalkräftan har evolucijaära anpassningar för att överleva ljudi som obönhörligen dödar samtliga smittade flodkräftor. Pod senare år har čovjek inom arbetet med flodkräftor i både Sverige och Norge konstaterat att flera tidigare Starka bestånd av flodkräftor minskat betydligt i populationstorlek och att dessa har svårt att återgå do tidigare nivåer trots att ingen pestsmitta eller annan vattenkemisk analys kan förklara problemen förklara problemen för dessa svaga bestånd. För att skapa möjligheter att bevara flodkräftan i både svenska och norska vatten behöver åtgärder sättas u. Befintliga metoder förhindra spridning av signalkräftor och kräftpest behöver vidareutvecklas och kompletteras med nya effektiva metoder. Čovjek behöver också samla kunskap och undersöka orsaker do svaga bestånd av flodkräftor där čovjek tidigare haft Starka flodkräftbestånd och där orsaken do minskningen inte är kräftpest eller försurning. Projektit ska förbättra förhållanden och minska de regionala hoten förkräftan samt bekämpa signalkräfta och kräftpest. Genom projekteta insatser, bl.a. en gränsöverskridande rukovanjesplan, möjliggörs på sikt en bättre förvaltning och ett effektivare bevarandearbete av hotade sötvattenskräftor. (Croatian)
    4 November 2022
    0 references
    Flodkräftan har från år 2000 hasta år 2010 flyttats från hotkategori SÅRBAR hasta akut hotad på den svenska Rödlistan. På norska Rödlistan är Flodkräfta klassad som starkt hotad. ETT av de största idag kända hoten mot arten utgörs av illegala utsättningar av den nordamerikanska signalkräftan. Signalkräftan är en så kallad vektor för svampsjukdomen kräftpest, en sjukdom som signalkräftan har evolutionära anpassningar för att överleva men som obönhörligen dödar samtliga smittade flodkräftor. Bajo senare år har man inom arbetet med flodkräftor i både Sverige och Norge konstaterat att flera tidigare starka bestånd av flodkräftor minskat betydligt i populationstor och att dessa har svårt att återgåt hasta tidigare nivåer trots att ingen pestsmitta ellernan vattenkemisk analys kan förklaraen förklaraen förssa svaga bests. För att skapa möjligheter att bevara flodkräftan i både svenska och norska vatten behöver åtgärder sättas in. Befintliga metoder fört förhindra spridning av signalkräftor och kräftpest behöver vidareutvecklas och kompletteras med nya effektiva metoder. Man behöver också samla kunskap och undersöka orsaker hasta svaga bestånd av flodkräftor där man tidigare haft starka flodkräftbestånd och där orsaken hasta minskningen inte är kräftpest eller försurning. Projektet ska förbättra förhållanden och minska de regionala hoten för flodkräftan samt bekämpa signalkräfta och kräftpest. Genom projektets insatser, bl.a. en gränsöverskridande handlesplan, möjliggörs på sikt en bättre förvaltning och ett effektivare bevarandearbete av hotade sötvattenskräftor. (Spanish)
    4 November 2022
    0 references
    Flodkräftan har från år 2000 até år 2010 flyttats från hotkategori sårbar until akut hotad på den svenska rödlistan. På Norska rödlistan är Flodkräfta klassad som starkt hotad. ETT av de största idag kända Hoten mot arten utgörs av illegala utsättningar av den nordamerikanska signalkräftan. Signalkräftan är en så kallad vektor för svampsjukdomen kräftpest, en Sjukdom som signalkräftan har evolutionära anpassningar för att överleva men som obönhörligen dödar samtliga smittade flodkräftor. Under senare år har man inom arbetet med flodkräftor i både Sverige och Norge konstaterat att flera tidigare starka bestånd av flodkräftor minskat betydligt i populationstorlek och att dessar svårt att återgå till tidigare Nivåer trots att ingen pestsmitta eller annan vattenkemisk analys kan förklara problemen för dessa svaga bestånd. För att skapa möjligheter att Bevara flodkräftan i både svenska och Norska vatten behöver åtgärder sättas in. Befintliga metoder för att förhindra spridning av signalkräftor och kräftpest behöver vidareutvecklas och kompletteras med nya effektiva metoder. Homem behöver också Samla kunskap och undersöka orsaker till svaga bestånd av flodkräftor där homem tidigare haft starka flodkräftbestånd och där orsaken till minskningen inte är kräftpest eller försurning. Projektet ska förbättra förhållanden och minska de regionala Hoten för flodkräftan samt bekämpa signalkräfta och kräftpest. Genom projektets insatser, bl.a. en gränsöverskridande handlingsplan, möjliggörs på SIKT en bättre förvaltning och ett effektivare bevarandearbete av hotade sötvattenskräftor. (Portuguese)
    4 November 2022
    0 references
    Flodkräftan har från år 2000 till 2010 flyttats från hotkategori SÅRBAR sa akut hotad på den svenska Rödlistan. På norska Rödlistan är Flodkräfta klassad som starkt hotad. ETT av de största idag kända hoten mot arten utgörs av illegala utsättningar av den nordamerikanska signalkräftan. Signalkräftan är en så kallad vektor för svampsjukdomen kräftpest, en sjukdom som signalkräftan har evolutionära anpassningar för att överleva irġiel som obönhörligen dödar samtliga smittade flodkräftor. Taħt senare år raġel inom arbetet med flodkräftor i både Sverige och Norge konstaterat att flera tidigare starka bestånd av flodkräftor minskat betydligt i populationsstorlek och dessa har svårt att återgå till tidigare trots att ingen pestmitta eller annan vattenkemisk analys kan förklara problemen förs svala bestååå. För att skapa möjligheter att bevara flodkräftan i både svenska och norska vatten behöver åtgärder sättas fi. Befintliga metoder för att förhindra spridning av signalkräftor och kräftpest behöver vidareutvecklas och kompletteras med effektiva metoder. Man behöver också samla kunskap och undersöka orsaker till svaga bestånd av flodkräftor där bniedem tidigare haft starka flodkräftbestånd och där orsaken till minskningen inte är kräftpesteller försurning. Projektet ska förbättra förhållanden och minska de regionala hoten för flodkräftan samt bekämpa signalkräfta och kräftpest. Genom projektets insatser, bl.a. en gränsöverskridande handlingsplan, möjliggörs på sikt en bättre förvaltning och ett effektivare bevarandearbete av hotade sötvattenskräftor. (Maltese)
    4 November 2022
    0 references
    Flodkräftan har från år 2000 à år 2010 flyttats från hotkategori SÅRBAR till akut hotad på den svenska Rödlistan. På norska Rödlistan är Flodkräfta klassad som starkt hotad. ETT av de största idag kända hoten mot arten utgörs av illegala utsättningar av den nordamerikanska signalkräftan. Signalkräftan är en så kallad vektor för svampsjukdomen kräftpest, en sjukdom som signalkräftan har evolutionära anpassningar för att överleva men som obönhörligen dödar samtliga smittade flodkräftor. Sous la direction de l’homme inom arbetet med flodkräftor i både Sverige och Norge konstaterat att flera tidigare starka bestånd av flodkräftor minskat betydligt i populationsstorlek och att dessa har svårt att återgå till tidigare nivåer trots att ingen pestsmitta eller annanttenkemisk analyskan förklara problemen förklara problemen för dessa sva beståndåndånd För att skapa möjligheter att bevara flodkräftan i både svenska och norska vatten behöver åtgärder sättas in. Befintliga metoder för att förhindra spridning av signalkräftor och kräftpest behöver vidareutvecklas och kompletteras med nya effektiva metoder. Man behöver också samla kunskap och undersöka orsaker jusqu’à svaga bestånd av flodkräftor där man tidigare haft starka flodkräftbestånd och där orsaken till minskningen inte är kräftpest eller försurningning. Projektet ska förbättra förhållanden och minska de regionala hoten för flodkräftan samt bekämpa signalkräfta och kräftest. Genom projektets insatser, bl.a. en gränsöverskridande handlingsplan, möjliggörs på sikt en bättre förvaltning och ett effektivare bevarandearbete av hotade sötvattenskräftor. (French)
    4 November 2022
    0 references

    Identifiers

    0 references