Vesivoiman kulttuuriperintö (Q4298757)
Jump to navigation
Jump to search
Project Q4298757 in Finland
Language | Label | Description | Also known as |
---|---|---|---|
English | Vesivoiman kulttuuriperintö |
Project Q4298757 in Finland |
Statements
645,151.0 Euro
0 references
994,677.0 Euro
0 references
64.86 percent
0 references
1 January 2019
0 references
31 December 2021
0 references
Pohjois-Pohjanmaan liitto
0 references
Kraftverken längs Ule- och Lule älv liksom kringliggande bebyggelse lyfts i projektet fram som kulturarv och en mångsidig resurs. I regionen ser man inte det kulturhistoriska värde som älvarnas kraftverksarkitektur har och inte heller är man stolt över eller drar nytta av dem. Den primära avsikten med projektet är att älvdalarnas befolkning och aktörer värdesätter byggnadsarvet och drar nytta av det. På så sätt blir kraftverkens kulturarv levande och bevaras. Ett gränsöverskridande samarbete bidrar till att göra kraftverkens kulturarv i de norra älvdalarna välkänt samtidigt som de lokala samhällenas identitet stärks. Gemensamma verksamhetsmodeller är till stöd för att bevara och dra nytta av kulturarvet. Projektet har tre delmål. 1. I projektet skapas ett gemensamt koncept för inventering och uppmätning av kraftverk som kommer att testas när en inventering görs för att uppdatera uppgifterna om de båda älvdalarnas kraftverk och kringliggande bebyggelse. I projektet skapas även ett utkast till verksamhetsmodell för att smidigt lösa vardagliga skyddsfrågor när det gäller nationellt värdefulla kraftverksområden och rekommendationer för kraftverkens underhåll och planering av renoveringar. Inventeringsdata, ett utkast till verksamhetsmodell och rekommendationer publiceras på projektets webbplats och kan användas av till exempel invånare, föreningar, museer, turismföretagare, energibolag och myndigheter. 2. Främja ett gränsöverskridande samarbete som handlar om att i enlighet med verksamhetsmodellen arrangera byakvällar och skolsamarbete på alla kraftverksorter. Under byakvällarna informerar man om den gränsöverskridande helheten, historiska fakta och de värden som hör ihop med kraftverksmiljöerna, likväl ställer man frågor om invånarnas och företagarnas vardag, bjuder bysamhällena med i det gränsöverskridande samarbetet, planerar hur man går vidare för att verkställa förändringar, ger renoveringsinstruktioner och bra exempel. Till en viktig del av projektet hör att stöda samarbetet med ådalarnas gymnasier och läroinstitut samt det gränsöverskridande samarbetet mellan skolorna. Gymnasier och läroanstalter kan ta hand om att spara, producera och jämföra data som hänför sig till kraftverken. Information och berättelser som i samarbete har tagits fram sparas på projektets webbplats. Det skapas ett eget turistkoncept för de båda vattendragen. Koncepten publiceras på projektets webbplats. Till projektet hör även samverkansevenemanget Åfesten som arrangeras sommaren 2020 och 2021. 3. Att i olika medier få bra synlighet för det moderna samhällets kulturarv när det gäller de nordliga älvarna liksom att sprida information om detta på bred front. I projektet samlar man därför information till den gemensamma webbplatsen som kommer att vara tillgänglig på fyra språk (finska, svenska, nordsamiska, engelska), använder befintliga mobilapplikationer liksom sociala medier samt tar fram gemensamt utställningsmaterial för att användas av museerna. (English)
0.0379309291531611
0 references
Kraftverken längs Ule- och Lule älv liksom kringliggande bebyggelse lyfts i projektet fram som kulturarv och en Mångsidig resurs. I regionen ser man inte det kulturhistoriska värde som Älvarnas kraftverksarkitektur har och inte heller är man stolt över eller drar nytta av dem. Den primära avsikten med projektet är att älvdalarnas befolkning och aktörer värdesätter byggnadsarvet och drar nytta av det. Sätt blir kraftverkens kulturarv levande och bevaras. ETT gränsöverskridande samarbete bidrar till att göra kraftverkens kulturarv i de norra älvdalarna välkänt samtidigt som de lokala samhällenas identitet stärks. Gemensamma verksamhetsmodeller är till stöd för att bevara och dra nytta av kulturarvet. Projektet har tre delmål. 1. I projektet skapas ett gemensamt koncept för inventering och uppmätning av kraftverk som kommer att testas när en inventering görs för att uppdatera uppgifterna om de båda älvdalarnas kraftverk och kringliggande bebyggelse. I projektet skapas även ett utkast till verksamhetsmodell för att smidigt lösa vardagliga skyddsfrågor när det gäller nationellt värdefulla kraftverksområden och rekommendationer för kraftverkens underhåll och planering av renoveringar. Inventeringsdata, ett utkast till verksamhetsmodell och rekommendationer publiceras på projektets webbplats och kan användas av till exempel invånare, föreningar, museer, turismföretagare, energibolag och myndigheter. 2. Fämja ett gränsöverskridande samarbete som handlar om att i enlighet med verksamhetsmodellen arrangera byakvällar och skolsamarbete på alla kraftverksorter. Under byakvällarna informerar man om den gränsöverskridande helheten, historiska fakta och de värden som hör ihop med kraftverksmiljöerna, likväl ställer man frågor om invånarnas och Företagarnas vardag, bjuder bysamhällena med i det gränsöverskridande samarbetet, planerar hur man går vidare för att verkställa förändringar, ger renoveringsinstruktioner och bra exempel. Do en viktig del av projektet hör att stöda samarbetet med ådalarnas gymnasier och läroinstitut samt det gränsöverskridande samarbetet mellan skolorna. Gymnasier och läroanstalter kan ta hand om att spara, producenta och jämföra data som hänför sig till kraftverken. Informace och berättelser som i samarbete har tagits fram sparas på projektets webbplats. Det skapas ett eget turistkoncept för de båda vattendragen. Koncepten publiceras på projektets webbplats. Do projektu hör även samverkansevenemanget Åfesten somrangras sommaren 2020 och 2021. 3. ATT i olika medier få bra synlighet för det moderna samhällets kulturarv när det gäller de nordliga älvarna liksom att sprida information om detta på Breed front. I projektet samlar man därför information to den gemensamma webbplatsen som kommer att vara tillgänglig på fyra språk (finska, svenska, nordsamiska, engelska), använder befintliga mobilapplikationer liksom sociala medier samt tar fram gemensamt utställningsmaterial för att användas av Museerna. (Czech)
4 November 2022
0 references
Kraftverken längs Ule- och Lule älv liksom kringliggande bebyggelse lyfts i I regionen ser man inte det kulturhistoriska värde som Älvarnas kraftverksarkitektur har och inte heller Den primära avsikten med projektet är att älvdalarnas befolkning och aktörer värdesätter På så så sättt blir kraftverkens kulturarv levande och bevaras. ETT gränsöverskridande samarbete bidrar till att göra kraftverkens kulturarv i de norra älvdalarna välkänt samtidigt som de lokala samhällenas identitet stärks. Gemensamma verksamhetsmodeller är till stöd för att bevara och dra nytta av kulturarvet. & Nbsp; & Nbsp; 1. I projektet skapas ett gemensamt koncept för inventering och uppmätning av kraftverk som kommer att testas när en inventering görs för att uppdatera uppgifternas om de båda älvdalarnas kraftverk och kringliggande bebyggelse. I projektet skapas även ett до verksamhetsmodell för att smidigt lösa vardagliga skyddsfrågor när det gäller nationalellt Inventeringsdata, ett utkast till verksamhetsmodell och rekommendationer publiceras 2. Främja ett gränsöverskridande samarbete som handlar om att i enlighet med verksamhetsmodellen arrangera byakvällar och skolsamarbete på alla kraftverksorter. Under byakvällarna informerar man om den gränsöverskridande helheten, historiska fakta och de värden som hör ihop med kraftverksmiljöerna, bjuder bysamhällena med i det gränsöverskridande samarbetet, planerar hur man Till en viktig del av projektet hör att stöda samarbetet med ådalarnassier och läroinstitut samt det gränsöverskridande samarbetet mellan skolorna. Gymnasier och läroanstalter kan ta hand om att spara, Produa och jämföra data som hänför sig till kraftverken. Информация och berättelser som i samarbete har tagits Fram sparas på projektets webbplats. Det skapas ett eget turistkoncept för de båda vattendragen. Koncepten publiceras på projektets webbplats. Till projektet hör även samverkansevenemanget Åfesten som arrangeras sommaren 2020 och 2021. 3. ATT i olika medier få bra synlighet för det Moderna samhällets kulturarv när det gäller de nordliga älvarna liksom att sprida information om detta på bred front. I projektet samlar man därför information until den gemensamma webbplatsen som kommer att vara tillgänglig på fyra språk (finska, svenska, nordsamiska, engelska), använder befintliga mobilapplikationer liksom sociala medier samt tar fram gemensamt utställningsmaterial för att anv anv Museerna. (Bulgarian)
4 November 2022
0 references
Kraftverken längs Ule- och Lule älv liksom kringliggande bebyggelse lyfts i projektet fram som kulturarv och en Mångsidig resurs. I regionen ser man inte det kulturhistoriska värde som Älvarnas kraftverksarkitektur har och inte heller är man stolt över eller drar nytta av dem. Den primära avsikten med projektet är att älvdalarnas befolkning och aktörer värdesätter byggnadsarvet och drar nytta av det. På så sätt blir kraftverkens kulturarv levande och bevaras. ETT gränsöverskridande samarbete bidrar till att göra kraftverkens kulturarv i de norra älvdalarna välkänt samtidigt som de lokala samhällenas identitet stärks. Gemensamma verksamhetsmodeller är till stöd för att bevara och dra nytta av kulturarvet. Projekt har tre delmål. 1. I projektet skapas ett gemensamt koncept för inventering och uppmätning av kraftverk som kommer att testas när en inventering görs för att uppdatera uppgifterna om de båda älvdalarnas kraftverk och kringliggande bebyggelse. I projektet skapas även ett utkast till verksamhetsmodell för att smidigt lösa vardagliga skyddsfrågor när det gäller nationellt värdefulla kraftverksområden och rekommendationer för kraftverkens underhåll och høvling av renoveringar. Opfinderdata, ett utkast till verksamhetsmodell och rekommendationer publiceras på projekts webbplats och kan användas av till exempel invånare, föreningar, museer, turismföretagare, energibolag och myndigheter. 2. Främja ett gränsöverskridande samarbete som handlar om att i enlighet med verksamhetsmodellen arrangera byakvällar och skolsamarbete på alla kraftverksorter. Under byakvällarna informerar man om den gränsöverskridande helheten, historiska fakta och de värden som hör ihop med kraftverksmiljöerna, likväl ställer man frågor om invånarnas och Företagarnas vardag, bjuder bysamhällena med i det gränsöverskridande samarbetet, planar hur man går vidare för att verkställa förändringar, ger renoveringsinstruktioner och bra expel. Til en viktig del av projektet hör att stöda samarbetet med ådalarnas gymnasier och läroinstitut samt det gränsöverskridande samarbetet mellan skolorna. Gymnasier och läroanstalter kan ta hånd om att spara, producera och jämföra data som hänför sig till kraftverken. Information och berättelser som i samarbete har tagits fram sparas på projekts webbplats. Det skapas ett eget turistkoncept för de båda vattendragen. Koncepten publiceras på projekts webbplats. Indtil projektet hör även samverkansevenemanget Åfesten som arrangeras sommaren 2020 och 2021. 3. ATT i olika medier få bra synlighet för det moderna samhällets kulturarv när det gäller de nordliga älvarna liksom att sprida information om detta på avl front. I projektet samlar man därför information till den gemensamma webbplatsen som kommer att vara tillgänglig på fyra språk (finska, svenska, nordsamiska, engelska), använder befintliga mobilapplikationer liksom sociala medier samt tjære fram gemensamt utställningsmaterial för att användas av Museerna. (Danish)
4 November 2022
0 references
Kraftverken längs Ule- och Lule älv liksom kringliggande bebyggelse lyfts i projektet fram som kulturarv och en Mångsidig resurs. Ich regionen ser man inte det kulturhistoriska värde som Älvarnas kraftverksarkitektur har och inte heller är man stolt över eller drar nytta av dem. Den primära avsikten med projektet är att älvdalarnas befolkning och aktörer värdesätter byggnadsarvet och drar nytta av det. På så sätt blir kraftverkens kulturarv levande och bevaras. ETT gränsöverskridande samarbete bidrar bis att göra kraftverkens kulturarv i de norra älvdalarna välkänt samtidigt som de lokala samhällenas identitet stärks. Gemensamma verksamhetsmodeller är bis stöd för att bevara och dra nytta av kulturarvet. Projektet har tre delmål. 1. I projektet skapas ett gemensamt koncept för inventering och uppmätning av kraftverk som kommer att testas när en inventering görs för att uppdatera uppgifterna om de båda älvdalarnas kraftverk och kringliggande bebyggelse. Ich projektet skapas även ett utkast till verksamhetsmodell för att smidigt lösa vardagliga skyddsfrågor när det gäller nationellt värdefulla kraftverksområden och rekommendationer för kraftverkens underhåll och planering av renoveringar. Inventeringsdata, ett utkast till verksamhetsmodell och rekommendationer publiceras på projektets webbplats och kan användas av till exempel invånare, föreningar, museer, turismföretagare, energibolag och myndigheter. 2. Främja ett gränsöverskridande samarbete som handlar om att i enlighet med verksamhetsmodellenArrangera byakvällar och skolsamarbete på alla kraftverksorter. Unter byakvällarna informerar man om den gränsöverskridande helheten, historiska fakta och de värden som hör ihop med kraftverksmiljöerna, likväl ställer man frågor om invånarnas och Företagarnas vardag, bjuder bysamhällena med i det gränsöverskridande samarbetet, Hockerar hur man går vidare för att verkställa förändringar, ger renoveringsinstruktioner och bra exempel. Till en viktig del av projektet hör att stöda samarbetet med ådalarnas gymnasier och läroinstitut samt det gränsöverskridande samarbetet mellan skolorna. Gymnasier och läroanstalter kan ta hand om att spara, producera och jämföra data som hänför sig bis kraftverken. Informationen och berättelser som i samarbete har tagits fram sparas på projektets webbplats. Det skapas ett eget turistkoncept för de båda vattendragen. Koncepten publiceras på projektets webbplats. Till projektet hör även samverkansevenemanget Åfesten som Arrangeras sommaren 2020 och 2021. 3. ATT i olika medier få bra synlighet för det moderna samhällets kulturarv när det gäller de nordliga älvarna liksom att sprida informationen om detta på gezüchtete Front. I projektet samlar man därför information till den gemensamma webbplatsen som kommer att vara tillgänglig på fyra språk (finska, svenska, nordsamiska, engelska), använder befintliga mobilapplikationer liksom sociala medier samt tar fram gemensamt utställningsmaterial fört användas av Museerna. (German)
4 November 2022
0 references
Kraftverken längs Ule- och Lule älv liksom kringliggande bebyggelse lyfts i projektet fram som kulturarv och en Mångsidig resurs. I regionen ser man inte det kulturhistoriska värde som Älvarnas kraftverksarkitektur har och inte heller är man stolt eller drar nytta av dem. Den primära avsikten med projektet är att älvdalarnas befolkning och aktörer värdesätter byggnadsarvet och drar nytta av det. På så sätt blir kraftverkens kulturarv levande och bevaras. ETT gränsöverskridande samarbete bidrar until att göra kraftverkens kulturarv i de Norra älvdalarna välkänt samtidigt som de lokala samhällenas identitet stärks. Gemensamma verksamhetsmodeller är until stöd för att bevara och dra nytta av kulturarvet. Projektet har tre delmål. 1. I projektet skapas ett gemensamt koncept för inventering och uppmätning av kraftverk som kommer att testas en inventering görs för att uppdatera uppgifterna om de båda älvdalarnas kraftverk och kringliggande bebyggelse. I projektet skapas även ett utkast until verksamhetsmodell för att smidigt lösa vardagliga skyddsfrågor när det gäller nationalellt värdefulla kraftverksområden och rekommendationer för kraftververkens underhåll och planering av renoveringar. Inventeringsdata, ett utkast until verksamhetsmodell och rekommendationer publiceras på projektets webbplats och kan användas av till exempel invånare, föreningar, museer, turismföretagare, energibolag och myndigheter. 2. Främja ett gränsöverskridande samarbete som handlar om att i enlighet med verksamhetsmodellen orderra byakvällar och skolsamarbete på alla kraftverksorter. Under byakvällarna informerar man om den gränsöverskridande helheten, historiska fakta och de värden som hör ihop med kraftverksmiljöerna, Bjuder bysamhällena med i det gränsöverskridande samarbetet, planerar hur man går vidare förtälla förändringar, ger renoveringsinstruktioner och bra exempel. Till en viktig del av projektet hör att stöda samarbetet med ådalarnas gymnasier och läroinstitut samt det gränsöverskridande samarbetet mellan skolorna. Gymnasier och läroanstalter kan ta hand om att spara, producera och jämföra data som hänför sig until kraftverken. Πληροφορίες och berättelser som i samarbete har tagits fram sparas på projektets webbplats. Det skapas ett eget turistkoncept för de båda vattendragen. Koncepten publiceras på projektets webbplats. Μέχρι projektet hör även samverkansevenemanget Åfesten som arrangeras sommaren 2020 och 2021. 3. ATT i olika medier få bra synlighet för det moderna samhällets kulturarv när det gäller de nordliga älvarna liksom att sprida information om detta på bred front. I projektet samlar man därför information till den gemensamma webbplatsen som kommer att vara tillgänglig på fyra språk (finska, svenska, nordsamiska, engelska), använder befintliga mobilapplikationer liksom sociala medier samt tar fram gemensamt utställningsmaterial för att användas av Museerna. (Greek)
4 November 2022
0 references
Kraftverken längs Ule- och Lule älv liksom kringliggande bebyggelse lyfts i projektet fram som kulturarv och en Mångsidig resurs. I regionen ser man inte det kulturhistoriska värde som Älvarnas kraftverksarkitektur har och inte heller är man stolt över eller drar nytta av dem. W pobliżu obiektu älvdalarnas befolkning och aktörer värdesätter byggnadsarvet och drar nytta av det. Więcej informacji na temat: kraftverkens kulturarv levande och bevaras. ETT gränsöverskridande samrbete bidrar to att göra kraftverkens kulturarv i de norra älvdalarna välkänt samtidigt som de lokala samhällenas identitet stärks. Gemensamma verksamhetsmodeller är do stöd för att bevara och dra nytta av kulturarvet. Projektet har tre delmål. 1. Ja projektet skapas ett gemensamt koncept för inventering och uppmätning av kraftverk som kommer att testas när en inventering görs för att uppdatera uppgifterna om de båda älvdalarnas kraftverk och kringliggande bebyggelse. I projektet skapas även ett utkast do verksamhetsmodell för att smidigt lösa vardagliga skyddsfrågor när det gäller nationalellt värdefulla kraftverksområden och rekommendationer för kraftverkens underhåll och planering av renoveringar. Inventeringsdata, ett utkast to verksamhetsmodell och rekommendationer publiceras på projektets och kan användas av to exempel invånare, föreningar, muuseer, turismföretagare, energibolag och myndigheter. 2. Främja ett gränsöverskridande samrbete som handlar om att i enlighet med verksamhetsmodellen arrangera byakvällar och skolsamarbete på alla kraftverksorter. Under byakvällarna informerar man om den gränsöverskridande helheten, historiska fakta och de värden som hör ihop med kraftverksmiljöerna, likväl ställer man frågor om invånarnas och Företagarnas vardag, bjuder bysamhällena med i det gränsöverskridande samarbetet, planerar hur man går vidare fört verkställa förändringar, ger renoveringsinstruktioner och bra exempel. Do en viktig del av projektet hör att stöda samarbetet med ådalarnas gymnasier och läroinstitut samt det gränsöverskridande samarbetet mellan skolorna. Gimnasier och läroanstalter kan ta hand om att spara, producera och jämföra data som hänför sig do kraftverken. Informacje och berättelser som i samarbete har tagits fram sparas på projektets webbplats. Det skapas ett eget turistkoncept för de båda vattendragen. Koncepten publiceras på projektets webbplats. Do projektuet hör även samverkansevenemanget Åfesten somorganras sommaren 2020 och 2021. 3. ATT i olika medier få bra synlighet för det moderna samhällets kulturarv när det gäller de nordliga älvarna liksom att sprida information om detta på hoded front. I projektet samlar man därför information to den gemensamma webbplatsen som kommer att vara tillgänglig på fyra språk (finska, svenska, nordsamiska, engelska), använder befintliga mobilapplikationer liksom sociala medier samt tar fram gemensamt utställningsmaterial för att användas av Museerna. (Polish)
4 November 2022
0 references
Ule- och Lule älv liksom kringliggande bebyggelse lyfts i projektet fram som kulturarv och en Mångsidig resurs. Älvarnas kraftverksarkitektur har inte det kulturhistoriska värde som Älvarnas kraftverksarkitektur har och inte heller är man stolt över eller drar nytta av dem. Och aktörer värdesätter byggnadsarvet och drar nytta av det. På så sätt blir kraftverkens kulturarv levande och bevaras. ETT gränsöverskridande samarbete bidrar tot att göra kraftverkens kulturarv i de norra älvdalarna välkänt samtidigt som de lokala samhällenas identitet stärks. Gemensamma verksamhetsmodeller är tot stöd för att bevara och dra nytta av kulturarvet. Projektet har tre delmål. 1. Ik projektet skapas ett gemensamt koncept för inventering och uppmätning av kraftverk som kommer att testas när en inventering görs för att uppdatera uppgifterna om de båda älvdalarnas kraftverk och kringliggande bebyggelse. Ik projektet skapas även ett utkast to verksamhetsmodell för att smidigt lösa vardagliga skyddsfrågor när det gäller nationellt värdefulla kraftverksområden och rekommendationer för kraftververkens underhåll och planering av renoveringar. Inventeringsdata, ett utkast to verksamhetsmodell och rekommendationer publiceras på projektets webbplats och kan användas av tot exempel invånare, föreningar, museer, turismföretagare, energibolag och myndigheter. 2. Främja ett gränsöverskridande samarbete som handlar om att i enlighet med verksamhetsmodellen arrangera byakvällar och skolsamarbete på alla kraftverksorter. Onder doorakvällarna informerar man om den gränsöverskridande helheten, historiska fakta och de värden som hör ihop med kraftverksmiljöerna, likväl ställer man frågor om invånarnas och Företagarnas vardag, bjuder bysamhällena med i det gränsöverskridande samarbetet, planerar hur man går vidare förställa förändringar, ger renoveringsinstruktioner och bra exempel. Tot en viktig del av projektet hör att stöda samarbetet med ådalarnas gymnasier och läroinstitut samt det gränsöverskridande samarbetet mellan skolorna. Gymnasier och läroanstalter kan ta hand om att spara, producera och jämföra data som hänför sig till kraftverken. Informatie och berättelser som i samarbete har tagits fram sparas på projektets webbplats. Det skapas ett eget turistkoncept för de båda vattendragen. Koncepten publiceras på projektets webbplats. Tot projektet hör även samverkansevenemanget Åfesten som arrangeras sommaren 2020 och 2021. 3. Olika medier få bra synlighet för det moderna samhällets kulturarv när det gäller de nordliga älvarna liksom att sprida information om detta på foed front. Ik projektet samlar man därför informatie tot den gemensamma webbplatsen som kommer att vara tillgänglig på fyra språk (finska, svenska, nordsamiska, engelska), använder befintliga mobilapplikationer liksom sociala medier samt tar fram gemensamtt utställningsmaterial för at användas av Museerna. (Dutch)
4 November 2022
0 references
Katso lisää tuotteesta tai tee tarjous: projektet fram som kulturarv och en Mångsidig resurs. I regionen ser man inte det kulturhistoriska värde som Älvarnas kraftverksarkitektur har och inte heller är man stolt över eller drar nytta av dem. Den primära avsikten med projektet är att älvdalarnas befolkning och aktörer värdesätter byggnadsarvet och drar nytta av det. Näytä kaikki Blir kraftverkens kulturarv levande och bevaras. ETT gränsöverskridande samarbete bidrar till att göra kraftverkens kulturarv i de norra älvdalarna välkänt samtidigt som de lokala samhällenas identitet stärks. Gemensamma verksamhetsmodeller är till stöd för att bevara och dra nytta av kulturarvet. Projektet har tre delmål. 1. Olen projektet skapas ett gemensamt koncept för inventering och uppmätning av kraftverk som kommer att testas när en inventering görs för att uppdatera uppgterna om de båda älvdalarnas och kringliggande bebyggelse. I projektet skapas även ett utkast till verksamhetsmodell för att smidigt lösa vardagliga skyddsfrågor när det gäller nationellt värdefulla kraftverksområden och rekommendationer för kraftververkens underhåll och planering av renoveringar. Inventeringsdata, ett utkast till verksamhetsmodell och rekommendationer publiceras på projektets webbplats och kan användas av till exempel invånare, föreningar, museer, turismföretagare, energibolag och myndigheter. 2. Främja ett gränsöverskridande samarbete som handlar om att i enlighet med verksamhetsmodellen arrangementra byakvällar och skolsamarbete på alla kraftverksorter. Under byakvällarna informerar man om den gränsöverskridande helheten, historiska fakta och de värden som hör ihop med kraftverksmiljöerna, likväl ställer man frågor om invånarnas och Företagarnas vardag, bjuder bysamhällena med i det gränsöverskridande samarbetet, Planerar hur man går vidare för att verkställa förändringar, ger renoveringsinstruktioner och rintaliivit exempel. En viktig del av projektet hör att stöda samarbetet med ådalarnas gymnasier och läroinstitut samt det gränsöverskridande samarbetet mellan skolorna. Gymnasier och läroanstalter kan ta hand om att spara, producera och jämför data som hänför sig till kraftverken Näytä tarkat tiedot Tietoa och berättelser som i samarbete har tagits fram sparas på projektets nauhat. Det skapas ett eget turistkoncept för de båda vattendragen. Concepten publiceras på projektets nauhat. Till projektet hör även samverkansevenemanget Åfesten som arrangeras sommaren 2020 och 2021. 3. ATT i olika medier få rintaliivit synlighet för det moderna samhällets kulturarv när det gäller de nordliga älvarna liksom att sprida information om detta på bred front. I projektet samlar man därför information till den gemensamma webbplatsen som kommer att vara tillgänglig på fyra språk (finska, svenska, nordsamiska, engelska), använder befintliga mobilapplikationer liksom sociala medier samt tar fram gemensamt utställningsmaterial för att användas av Museerna. (Finnish)
4 November 2022
0 references
Kraftverken längs Ule- och Lule älv liksom kringliggande bebyggelse lyfts i projektit fram som kulturarv och en Mångsidig resurs. Sem Regionen ser man inte det kulturhistoriska värde som Älvarnas kraftverksarkitektur har och inte heller är man ukradel över eller drar nytta av dem. Den primära avsikten med projektit är att älvdalarnas befolkning och aktörer värdesätter byggnadsarvet och drar nytta av det. På sätt blir kraftverkens kulturarv levande och bevaras. ETT gränsöverskridande samrbete bidrar do att göra kraftverkens kulturarv i de norra älvdalarna välkänt samtidigt som de lokala samhällenas identitet stärks. Gemensamma verksamhetsmodeller är till stöd för att bevara och dra nytta av kulturarvet. Projektit har tre delmål. 1. I projektit skapas ett gemensamt koncept för inventering och uppmätning av kraftverk som kommer att testas när en inventering görs för att uppdatera uppgifterna om de båda älvdalarnas kraftverk och kringliggande bebyggelse. I projektit skapas även ett utkast do verksamhetsmodell för att smidigt lösa vardagliga skyddsfrågor när det gäller nationalellt värdefulla kraftverksområden och rekommendationer för kraftverkens underhåll och planering av renoveringar. Inventeringsdata, ett utkast do verksamhetsmodell och rekommendationer publiceras på projektits webbplats och kan användas av do exempel invånare, föreningar, museer, turismföretagare, energibolag och myndigheter. 2. Främja ett gränsöverskridande samrbete som handlar om att i enlighet med verksamhetsmodellen dealra byakvällar och skolsamarbete på alla kraftverksorter. Pod byakvällarna informerar man om den gränsöverskridande helheten, historiska fakta och de värden som hör ihop med kraftverksmiljöerna, likväl ställer man frågor om invånarnas och Företagarnas vardag, bjuder bysamhällena med i det gränsöverskridande samarbetet, planerar hur man går vidare för att verkställa förändringar, ger renoveringsinstruktioner och modrc exempel. Dokler en viktig del av projektit hör att stöda samarbetet med ådalarnas gymnasier och läroinstitut samt det gränsöverskridande samarbetet mellan skolorna. Gimnasier och läroanstalter kan ta hand om att spara, proizvajalec och jämföra data som hänför sig till kraftverken. Informacije och berättelser som i samarbete har tagits fram sparas på projektits webbplats. Det skapas ett eget turistkoncept för de båda vattendragen. Koncepten publiceras på projektits webbplats. Dokler projektit hör även samverkansevenemanget Åfesten som dealras sommaren 2020 och 2021. 3. ATT i olika medier få bra synlighet för de moderna samhällets kulturarv när de det gäller de nordliga älvarna liksom att sprida information om detta på goji spredaj. Informacije do den gemensamma webbplatsen som kommer att vara tillgänglig på fyra språk (finska, svenska, nordsamiska, engelska), använder befintliga mobilapplikationer liksom sociala medier samt tar fram gemensamt utställningsmaterial för att användas av Museerna. (Slovenian)
4 November 2022
0 references
Kraftverken längs Ule- och Lule älv liksom kringliggande bebyggelse lyfts i projektet fram som kulturarv och en Mångsidig resurs. I regionen ser man inte det kulturhistoriska värde som Älvarnas kraftverksarkitektur har och inte heller är man stolt över eller drar nytta av dem. Den primära avsikten med projektet är att älvdalarnas befolkning och aktörer värdesätter byggnadsarvet och drar nytta av det. Atsisiųskite blir kraftverkens kulturarv levande och bevaras, versiją Raktiniai žodžiai: ETT gränsöverskridande samarbete bidrar till att göra kraftverkens kulturarv i de norra älvdalarna välkänt samtidigt som de lokala samhällenas identitet stärks. Gemensamma verksamhetsmodeller är till stöd för att bevara och dra nytta av kulturarvet. Projektast har tre delmål. 1. I projektet skapas ett gemensamt koncept för inventering och uppmätning av kraftverk som kommer att testas när en inventering görs för att uppdatera uppgifterna om de båda älvdalarnas kraftverk och kringliggande bebyggelse. I projektet skapas även ett utkast till verksamhetsmodell för att smidigt lösa vardagliga skyddsfrågor när det gäller nationalellt värdefulla kraftverksområden och rekommendationer för kraftververkens underhåll och planering av renoveringar. Inventeringsdata, ett utkast till verksamhetsmodell och rekommendationer publiceras på projektets webbplats och kan användas av till exempel invånare, föreningar, Museer, turismföretagare, energibolag och myndigheter. 2. Främja ett gränsöverskridande samarbete som handlar om att i enlighet med verksamhetsmodellen arrangementra byakvällar och skolsamarbete på alla kraftverksorter. Pagal byakvällarna informerar man om den gränsöverskridande helheten, historiska fakta och de värden som hör ihop med kraftverksmiljöerna, likväl ställer man frågor om invånarnas och Företagarnas vardagag, bjuder bysamhällena med i det gränsöverskridande samarbetet, planerar hur man går vidare för att verkställa förändringar, ger renoveringsinstruktioner och bra exempel. Till en viktig del av projektet hör att stöda samarbetet med ådalarnas gymnasier och läroinstitut samt det gränsöverskridande samarbetet mellan skolorna. Gimnasteris och läroanstalter kan ta hand om att spara, prodiuseris och jämföra data som hänför sig till kraftverken. Informacija och berättelser som i samarbete har tagits fram sparas på projektets webbplats. Raktiniai žodžiai: Det skapas ett eget turistkoncept för de båda vattendragen. Koncepten publiceras på projektets webbplats. Till projektet hör även samverkansevenemanget Åfesten som armonras sommaren 2020 och 2021. 3. ATT i olika medier få bra synlighet för det moderna samhällets kulturarv när det gäller de nordliga älvarna liksom att sprida information om detta på bred front. I projektet samlar man därför information till den gemensamma webbplatsen som kommer att vara tillgänglig på fyra språk (finska, svenska, nordsamiska, engelska), använder befintliga mobilapplikationer liksom sociala medier samt tar fram gemensamt utställningsmaterial för att användas av Museerna. (Lithuanian)
4 November 2022
0 references
Kraftverken längs Ule- och Lule älv liksom kringliggande bebyggelse lyfts i projektet ram som kulturarv och en Mångsidig resurs. I regionen ser man inte det kulturhistoriska värde som Älvarnas kraftverksarkitektur har och inte heller är man stolt över eller dra nytta av dem. Den primära avsikten med projektet är att älvdalarnas befolkning och aktörer värdesätter byggnadsarvet och dra nytta av det. På så sätt blir kraftverkens kulturarv levande och bevaras. ETT gränsöverskridande samarbete bidrar till att göra kraftverkens kulturarv i de norra älvdalarna välkänt samtidigt som de lokala samhällenas identitet stärks. Gemensamma verksamhetsmodeller är till stöd för att bevara och dra nytta av kulturarvet. Projektet har tre delmål. 1. Ett gemensamt koncept för inventering och uppmätning av kraftverk som kommer att testas när en inventering görs för att uppdatera uppgifterna om de båda älvdalarnas kraftverk och kringliggande bebyggelse. Arbetsmodell för att smidigt lösa vardagliga skyddsfrågor när det gäller nationellt värdefulla kraftverksområden och rekommendationer för kraftverkens underhåll och planering av renoveringar. Inventeringsdata, ett utkast till verksamhetsmodell och rekommendationer publiceras på projektets webbplats och kan användas av till exempel invånare, föreningar, museer, turismföretagare, energibolag och myndigheter. 2. Ett gränsöverskridande samarbete som handlar om att i enlighet med verksamhetsmodellen arrangera byakvällar och skolsamarbete på alla kraftverksorter. Under byakvällarna informerar man om den gränsöverskridande helheten, historiska fakta och de värden som hör ihop med kraftverksmiljöerna, likväl ställer man frågor om invånarnas och Företagarnas vardag, bjuder bysamhällena med i det gränsöverskridande samarbetet, hur planerar man går vidare för att verkställa förändringar, ger renoveringsinstruktioner och bra exempel. Till en viktig del av projektet hör att stöda samarbetet med ådalarnas gymnasier och läroinstitut samt det gränsöverskridande samarbetet mellan skolorna. Gymnasier och läroanstalter kan ta hand om att spara, producera och jämföra data som hänför sig till kraftverken. Information och berättelser som i samarbete har tas ram sparas på projektets webbplats. Det här är ett eget turistkoncept för de båda vattendragen. Koncepten publiceras på projektets webbplats. Till projektet hör även samverkansevenemanget Åfesten som arrangeras sommaren 2020 och 2021. 3. Att i olika medier få bra synlighet för det moderna samhällets kulturarv när det gäller de nordliga älvarna liksom att sprida information om detta på bred front. I projektet samlar man därför information till den gemensamma webbplatsen som kommer att vara tillgänglig på fyra språk (finska, svenska, nordsamiska, engelska), använda befintliga mobilapplikationer som sociala medier samt tar fram gemensamt utställningsmaterial för att användas Museerna. (Swedish)
4 November 2022
0 references
Kraftverken längs Ule- och Lule älv liksom kringliggande bebyggelse lyfts i projektet fram som kulturarv och en Mångsidig resurs. Am regionen ser man inte det kulturhistoriska värde som Älvarnas kraftverksarkitektur har och inte heller är man stolt över eller drar nytta av dem. Den primära avsikten med projektet är att älvdalarnas befolkning och aktörer värdesätter byggnadsarvet och drar nytta av det. Mai multe informații despre kraftverkens kulturarv levande och bevaras. ETT gränsöverskridande samarbete bidrar până la att göra kraftverkens kulturarv i de norra älvdalarna välkänt samtidigt som de lokala samhällenas identitet stärks. Gemensamma verksamhetsmodeller är până la stöd för att bevara och dra nytta av kulturarvet. Projektet har tre delmål. 1. Am projektet skapas ett gemensamt koncept för inventering och uppmätning av kraftverk som kommer att testas när en inventering görs för att uppdatera uppgifterna om de båda älvdalarnas kraftverk och kringliggande bebyggelse. Am projektet skapas även ett utkast till verksamhetsmodell för att smidigt lösa vardagliga skyddsfrågor när det gäller nationellt värdefulla kraftksområden och rekommendationer för kraftververkens underhåll och planering av renoveringar. Inventeringsdata, ett utkast till verksamhetsmodell och rekommendationer publicras på projektets webbplats och kan användas av până la exempel invånare, föreningar, museer, turismföretagare, energibolag och myndigheter. 2. Främja ett gränsöverskridande samarbete som handlar om att i enlighet med verksamhetsmodellen aranjra byakvällar och skolsamarbete på alla kraftverksorter. Under byakvällarna informationerar man om den gränsöverskridande helheten, historiska fakta och de värden som hör ihop med kraftverksmiljöerna, likväl ställer man frågor om invånarnas och Företagarnas vardag, bjuder bysamhällena med i det gränsöverskridande samarbetet, planerar hur man går vidare för att verkställa förändringar, ger renoveringsinstruktioner och sutien exempel. Până la en viktig del av projektet hör att stöda samarbetet med ådalarnas gymnasier och läroinstitut samt det gränsöverskridande samarbetet mellan skolorna. Gymnasier och läroanstalter kan ta hand om att spara, producătora och jämföra data som hänför sig până la kraftverken. Informații och berättelser som i samarbete har tagits fram sparas på projektets webbplats. Det skapas ett eget turistkoncept för de båda vattendragen. Koncepten publicras på projektets webbplats. Până la projektet hör även samverkansevenemanget Åfesten som aranjras sommaren 2020 och 2021. 3. ATT i olika medier få bra synlighet för det moderna samhällets kulturarv när det gäller de nordliga älvarna liksom att sprida information om detta på bred front. Am projektet samlar om därför informații până la den gemensamma webbplatsen som kommer att vara tillgänglig på fyra språk (finska, svenska, nordsamiska, engelska), använder befintliga mobilapplikationer liksom sociala medier samt tar framensamt utställnings för att användas av Museerna. (Romanian)
4 November 2022
0 references
Kraftverken längs Ule- och Lule älv liksom kringliggande bebyggelse lyfts i projektet fram som kulturarv och en Mångsidig resurs. I regionen ser man inte det kulturhistoriska värde som Älvarnas kraftverksarkitektur har och inte heller är man stolt över eller drar nytta av dem. Den primära avsikten med projektet är att älvdalarnas befolkning och aktörer värdesätter byggnadsarvet och drar nytta av det. På så sätt blir kraftverkens kulturarv levande och bevaras. ETT gränsöverskridande samarbete bidrar until att göra kraftverkens kulturarv i de norra älvdalarna välkänt samtidigt som de lokala samhällenas identitet stärks. Gemensamma verksamhetsmodeller är till stöd för att bevara och dra nytta av kulturarvet. Projektet har tre delmål. 1. I projektet skapas ett gemensamt koncept för inventering och uppmätning av kraftverk som kommer att testas när en inventering görs för att uppdatera uppgifterna om de båda älvdalarnas kraftverk och kringliggande bebyggelse. I projektet skapas även ett utkast fino a verksamhetsmodell för att smidigt lösa vardagliga skyddsfrågor när det gäller nationellt värdefulla kraftverksområden och rekommendationer för kraftververkens underhåll och planering av renoveringar. Inventeringsdatas, ett utkast until verksamhetsmodell och rekommendationer publiceras på projektets webbplats och användas av fino all'esempel invånare, föreningar, museer, turismföretagare, energibolag och myndigheter. 2. Främja ett gränsöverskridande samarbete som handlar om att i enlighet med verksamhetsmodelra byakvällar och skolsamarbete på alla kraftverksorter. Sotto byakvällarna informerar man om den gränsöverskridande helheten, historiska fakta och de värden som hör ihop med kraftverksmiljöerna, likväl ställer man frågor om invånarnas och Företagarnas vardag, Bjuder bysamhällena med i det gränsöverskridande samarbetet, planerar hur man går vidare för att verkställa förändringar, ger renoveringsinstruktioner och bra esempel. Fino en viktig del av projektet hör att stöda samarbetet med ådalarnas gymnasier och läroinstitut samt det gränsöverskridande samarbetet mellan skolorna. Gynasier och läroanstalter kan ta hand om att spara, producera och jämföra data som hänför sig fino a kraftverken. Informazioni och berättelser som i samarbete har tagits fram sparas på projektets webbplats. Det skapas ett eget turistkoncept för de båda vattendragen. Koncepten publiceras på projektets webbplats. Fino a projektet hör även samverkansevenemanget Åfesten som arrangeras sommaren 2020 och 2021. 3. ATT i olika mediar få bra synlighet för det moderna samhällets kulturarv när det gäller de nordliga älvarna liksom att sprida information om detta på bred front. I projektet samlar man därför informazioni fino den gemensamma webbplatsen som kommer att vara tillgänglig på fyra språk (finska, svenska, nordsamiska, engelska), använder befintliga mobilapplikationer liksom sociala mediar samt cat fram gemensamt utställningsmaterial för att användas av Museerna. (Italian)
4 November 2022
0 references
Kľúčové slová: Ule- och Lule älv liksom kringliggande bebyggelse lyfts i Projektt fram som kulturarv och en Mångsidig resurs. I regionen ser man inte det kulturhistoriska värde som Älvarnas kraftverksarkitektur har och inte heller är man stolt över eller drar nytta av dem. Informácie o hotelit är att älvdalarnas befolkning och aktörer värdesätter byggnadsarvet och drar nytta av det. På sätt blir kraftverkens kulturarv levande och bevaras. ETT gränsöverskridande samarbete bidrar to att göra kraftverkens kulturarv i de norra älvdalarna välkänt samtidigt som de lokala samhällenas identitet stärks. Gemensamma verksamhetsmodeller är do stöd för att bevara och dra nytta av kulturarvet. Kľúčové slová: har tre delmål. 1. I Projektt skapas ett gemensamt koncept för inventering och uppmätning av kraftverk som kommer att testas när en inventering görs för att uppdatera uppgifterna om de båda älvdalarnas kraftverk och kringliggande bebyggelse. I Projektt skapas även ett utkast till verksamhetsmodell för att smidigt lösa vardagliga skyddsfrågor när det gäller countryellt värdefulla kraftverksområden och rekommendationer för kraftverkens underhåll och planering av renoveringar. Inventeringsdata, ett utkast až verksamhetsmodell och rekommendationer publiceras på projektets webbplats och kan användas av do exempel invånare, föreningar, museer, turismföretagare, energibolag och myndigheter. 2. Mämja ett gränsöverskridande samarbete som handlar om att i enlighet med verksamhetsmodellen arrangementsra byakvällar och skolsamarbete på alla kraftverksorter. Pod byakvällarna informerar man om den gränsöverskridande helheten, historiska fakta och de värden som hör ihop med kraftverksmiljöerna, likväl ställer man frågor om invånarnas och Företagarnas vardag, bjuder bysamhällena med i det gränsöverskridande samarbetet, Planerar hur man går vidare fört verkställa förändringar, ger renoveringsinstruktioner och podprsenka exempel. Ďalšie podrobnosti o ubytovacom zariadení Fort stöda samarbetet med ådalarnas gymnasier och läroinstitut samt det gränsöverskridande samarbetet mellan skolorna. Gynasier och läroanstalter kan ta hand om att spara, výrobca och jämföra data som hänför sig till kraftverken. Informácie och berättelser som i samarbete har tagits fram sparas på projektets webbplats. Det skapas ett eget turistkoncept för de båda vattendragen. Projekten publiceras på projektets webbplats. Do prácet hör även samverkansevenemanget Åfesten somrangeras sommaren 2020 och 2021. 3. ATT i olika medier få bra synlighet för det moderna samhällets kulturarv när det gäller de nordliga älvarna liksom att sprida informácie om detta på ched front. I Projektt samlar man därför information till den gemensamma webbplatsen som kommer att vara tillgänglig på fyra språk (finska, svenska, nordsamiska, engelska), använder befintliga mobilapplikationer liksom sociala medier samt tar fram gemensamt utställningsmaterial för att användas av Museerna. (Slovak)
4 November 2022
0 references
A(z) Ule- och liksom kringliggande bebyggelse lyfts a tökéletes választás, ha igényes és magas színvonalú szálláshelyet keres. I regionen ser man inte det kulturhistoriska värde som Älvarnas kraftverksarkitektur har och inte heller är man stolt över eller drar av dem. A legjobb ár-érték arányú hotelek aktörer värdesätter byggnadsarvet och drarta av det. Élvezze a(z) kulturarv levande och bevaras páratlan szolgáltatásait és a hamisítatlan vendégszeretetet. Et gränsöverskridande samarbete bidrar till att göra kraftverkens kulturarv i de norra älvdalarna välkänt samtidigt som de lokala samhällenas identitet stärks. Gemensamma verksamhetsmodeller är till stöd för att bevara och dra nytta av kulturarvet. Hozzászólások har tre delmål. 1. A legjobb ár-érték arányú programok a testas när en inventering av kraftverk som kommer att testas när en inventering a uppdatera uppgifterna om de båda älvdalarnas kraftverk och kringliggande bebyggelse. A(z) Näller nationalellt värdefulla kraftverksområden och renoveringar -hoz hasonló szoftverek: A(z) Inventeringsdata, a tökéletes választás, ha igényes és magas színvonalú szálláshelyet keres, amely a város egyik legfelkapottabb környéke. 2. A(z) samarbete som handlar om a tökéletes választás, ha igényes és magas színvonalú szálláshelyet keres. Under byakvällarna informerar man om den gränsöverskridande helheten, historiska fakta och de värden som ihop med kraftverksmiljöerna, likväl ställer man frågor om invånarnas och Företagarnas vardag bjuder bysamhällena med i det gränsöverskridande samarbetet, planerar hur man går vidare förställa förändringar, ger renoveringsinstruktioner och bra exempel. Amíg a viktig del avprojekt hör att stöda samarbetet med ådalarnas gymnasier och läroinstitut samt det gränsöverskridande samarbetet mellan skolorna. Gimnasier och läroanstalter kan ta hand om att spara, producera och jämföra data som hänför sig to kraftverken. A(z) webbplats.com által nyújtott felszereltség és szolgáltatások minden vendégnek kellemes látogatást biztosítanak. Det skapas ett eget turistkoncept för de båda vattendragen. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a webbplats. Torna även samverkansevenemanget Åfesten som arrangementsras sommaren 2020 och 2021. 3. ATT i olika medier få bra synlighet för det moderna samhällets kulturarv när det gäller de nordliga älvarna liksom att sprida information om det på tenyésztett front. Programok samlar man därför information till den gemensamma webbplatsen som kommer att vara tillgänglig på fyra språk (finska, svenska, nordsamiska, engelska), använder befintliga mobilapplikationer liksom sociala medier samt tar fram gemensamt utställningsmaterial för att användas av Museerna. (Hungarian)
4 November 2022
0 references
Kraftverken längs Ule- och Lule älv liksom kringliggande bebyggelse lyfts i projektet fram som kulturarv och un Mångsidig resurs. ES regionen ser man inte det kulturhistoriska värde som Älvarnas kraftverksarkitektur har och inte heller är man stolt över eller drar nytta av dem. Den primära avsikten med projektet är lvdalarnas befolkning och aktörer värdesätter līdzggnadsarvet och drar nytta av det. Så så sätt blir kraftverkens kulturarv levande och bevaras. ETT gränsöverskridande samarbete bidrar till att skatieni kulturarv i de norra älvdalarna välkänt samtidigt som de lokala samhällenas identitet stärks. Gemensamma verksamhetsmodeller är līdz stöd för att bevara och dra nytta av kulturarvet. Projektet har tre delmål. 1. ES projektet skapas ett gemensamt koncepts för inventering och uppmätning av kraftverk som kommer att testas när en inventering skatieni för att uppgifterna om de båda älvdalarnas kraftverk och kringliggande bebyggelse. ES projektet skapas även ett utkast līdz verksamhetsmodell för att smidigt lösa vardagliga skyddsfrågor när det gäller nationellt värdefulla kraftverksområden och rekommendationer för kraftverkens underhåll och planering av renoveringar. Izgudrojumidata, ett utkast līdz verksamhetsmodell och rekommendationer publiceras projektets webbplats och kan användas av līdz exempel invånare, föreningar, museer, turismföretagare, energibolag och myndigheter. 2. Apraksts ett gränsöverskridande samarbete som handlar om att i enlighet med verksamhetsmodellen arrangera līdzakvällar och skolsamarbete på alla kraftverksorter. Under byakvällarna informerar man om den gränsöverskridande helheten, historiska fakta och de värden som hör ihop med kraftverksmiljöerna, likväl ställer man frågor om invånarnas och Företagarnas vardag, bjuder bysamhällena med i det gränsöverskridande samarbetet, planerar hur man går vidare för att verkställa förändringar, ger renoveringsinstruktioner och bra exempel. Till en viktig del av projektet hör att stöda samarbetet med ådalarnas gymnasier och läroinstitut samt det gränsöverskridande samarbetet mellan skolorna. Vingrošana och läroanstalter kan ta roku om att spara, producera och jämföra data som hänför sig līdz kraftverken. Informations och berättelser som i samarbete har tagits fram sparas på projektets webbplats. Det skapas ett eget turistkoncept för de båda vattendragen. Koncepten publiceras på projektets webbplats. Līdz projektet hör även samverkansevenemanget Åfesten som arrangeras sommaren 2020 och 2021. 3. ATT i olika medier få bra synlighet för det moderna samhällets kulturarv när det gäller de nordliga älvarna liksom att sprida information om detta på bred front. ES projektet samlar man därför information till den gemensamma webbplatsen som kommer att vara tillgänglig på fyra språk (finska, svenska, nordsamiska, engelska), använder befintliga mobilapplikationer liksom sociala medier samt tar fram gemensamt utställningsmaterial för att användas av Museerna. (Latvian)
4 November 2022
0 references
Kraftverken längs Ule- och Lule älv liksom kringliggande bebyggelse lyfts i projektit fram som kulturarv och en Mångsidig resurs. Ja regionen kmet čovjek inte det kulturhistoriska värde som Älvarnas kraftverksarkitektur har och inte heller är čovjek stolt över eller drar nytta av dem. Den primära avsikten med projektet är att älvdalarnas befolkning och aktörer värdesätter byggnadsarvet och drar nytta av det. Na sätt blir kraftverkens kulturarv levande och bevaras. ETT gränsöverskridande samarbete bidrar do att göra kraftverkens kulturarv i de norra älvdalarna välkänt samtidigt som de lokala samhällenas identitet stärks. Gemensamma verksamhetsmodeller är do stöd för att bevara och dra nytta av kulturarvet. Projektit har tre delmål. 1. Ja regulirat skapas ett gemensamt koncept för inventering och uppmätning av kraftverk som kommer att testas när en inventering görs för att uppgifterna om de båda älvdalarnas kraftverk och kringliggande bebyggelse. Ja regulirat skapas även ett utkast do verksamhetsmodell för att smidigt lösa vardagliga skyddsfrågor när det gäller nationalellt värdefulla kraftverksområden och rekommendationer för kraftverkens underhåll och planering av odricanje. Izumitelj podataka, ett utkast do verksamhetsmodell och rekommendationer publiceras na projektets webbplats och kan användas av do exempel invånare, föreningar, museer, turismföretagare, energibolag och myndigheter. 2. Främja ett gränsöverskridande samarbete som handlar om att i enlighet med verksamhetsmodellen aranžerra byakvällar och skolsamarbete på alla kraftverksorter. Pod byakvällarna informerar čovjek om den gränsöverskridande helheten, historiska fakta och de värden som hör ihop med kraftverksmiljöerna, likväl ställer čovjek frågor om invånarnas och Företagarnas vardag, bjuder bysamhällena med i det gränsöverskridande samarbetet, planerar hur čovjek går vidare för att verkställa förändringar, ger renoveringsinstruktioner och grudnjak exempel. Do hr viktig del av projektet hör att stöda samarbetet med ådalarnas gimnazija och läroinstitut samt det gränsöverskridande samarbetet mellan skolorna. Gimnasijer och läroanstalter kan ta hand om att spara, producenta och jämföra podaci som hänför sig do kraftverken. Informacije och berättelser som i samarbete har tagits fram sparas na projektets webbplats. Det skapas ett eget turistkoncept för de båda vattendragen. Koncepten publiceras na projektets webbplats. Do projektat hör även samverkansevenemanget Åfesten som aras sommaren 2020 och 2021. 3. ATT i olika medier få bra synlighet för det moderna samhällets kulturarv när det gäller de nordliga älvarna liksom att sprida informacije om detta på uzgajati naprijed. Ja samlar čovjek därför informacije do den gemensamma webbplatsen som kommer att vara tillgänglig på fyra språk (finska, svenska, nordsamiska, engelska), använder befintliga mobilapplikationer liksom sociala medier samt tar fram gemensamt utställningsmaterijal för att användas av Museerna. (Croatian)
4 November 2022
0 references
Kraftverken längs Ule- och Lule älv liksom kringliggande bebyggelse lyfts i projektet fram som kulturarv och en Mångsidig resurs. I regionen ser man inte det kulturhistoriska värde som Älvarnas kraftverksarkitektur har och inte heller är man stolt över eller drar nytta av dem. Den primära avsikten med projektet är att älvdalarnas befolkning och aktörer värdesätter byggnadsarvet och drar nytta av det. På så sätt blir kraftverkens kulturarv levande och bevaras. ETT gränsöverskridande samarbete bidrar hasta att göra kraftverkens kulturarv i de norra älvdalarna välkänt samtidigt som de lokala samhällenas identitet stärks. Gemensamma verksamhetsmodeller är till stöd för att bevara och dra nytta av kulturarvet. Projektet har tre delmål. 1. I projektet skapas ett gemensamt koncept för inventering och uppmätning av kraftverk som kommer att testas när en inventering görs för att uppdatera uppgifterna om de båda älvdalarnas kraftverk och kringliggande bebyggelse. Projektet skapas även et utkast hasta verksamhetsmodell för att smidigt lösa vardagliga skyddsfrågor när det gäller nationellt värdefulla kraftverksområden och rekommendationer för kraftverkens underhåll och planering av renoveringar. Inventeringsdata, ett utkast till verksamhetsmodell och rekommendationer publiceras på projektets webbplats och kan användas avvempel invånare, föreningar, museer, turismföretagare, energibolag och myndigheter. 2. Främja ett gränsöverskridande samarbete som handlar om att i enlighet med verksamhetsmodellen orderra byakvällar och skolsamarbete på alla kraftverksorter. Bajo byakvällarna informarar man om den gränsöverskridande helheten, historiska fakta och de värden som hör ihop med kraftverksmiljöerna, likväl ställer man frågor om invånarnas och Företagarnas vardag, bjuder bysamhällena med i det gränsöverskridande samarbetet, planerar hur man går vidare för att verkställa förändringar, ger renoveringsinstruktioner och bra exempel. Hasta en viktig del av projektet hör att stöda samarbetet med ådalarnas gymnasier och läroinstitut samt det gränsöverskridande samarbetet mellan skolorna. Gimnasier och läroanstalter kan ta hand om att spara, productiona och jämföra data som hänför sig hasta kraftverken. Información och berättelser som i samarbete har tagits fram sparas på projektets webbplats. Det skapas ett eget turistkoncept för de båda vattendragen. Koncepten publiceras på projektets webbplats. Hasta el projektet hör även samverkansevenemanget Åfesten somorderras sommaren 2020 och 2021. 3. ATT i olika medier få bra synlighet för det Modern samhällets kulturarv när det gäller de nordliga älvarna liksom att sprida Información om detta på en la parte delantera. Projektet samlar man därför información hasta den gemensamma webbplatsen som kommer att vara tillgänglig på fyra språk (finska, svenska, nordsamiska, engelska), använder befintliga mobilapplikationer liksom sociala medier sam gemensamt utställningsmaterial fört användas avmuseerna. (Spanish)
4 November 2022
0 references
Kraftverken längs Ule- och Lule älv liksom kringliggande bebyggelse lyfts i projektet fram som kulturarv och en mångsidig ressurs (em inglês). I regionen ser man inte det kulturhistoriska värde som älvarnas kraftverksarkitektur har och inte heller är man stolt över eller drar nytta av dem. Den primära avsikten med projektet är att älvdalarnas befolkning och aktörer värdesätter byggnadsarvet och drar nytta av det. Já esteve em: sätt blir kraftverkens kulturarv levande och bevaras? Ett gränsöverskridande samarbete bidrar till att göra kraftverkens kulturarv i de norra älvdalarna välkänt samtidigt som de lokala samhällenas identitet stärks. Gemensamma verksamhetsmodeller är till stöd för att bevara och dra nytta av kulturarvet (em inglês). Projektet har tre delmål (em inglês). 1. Eu projektet skapas ett gemensamt koncept för inventering och uppmätning av kraftverk som kommer att testas när en inventering görs för att uppdatera uppgifterna om de båda älvdalarnas kraftverk och kringliggande bebyggelse. Eu projektet skapas även ett utkast till verksamhetsmodell för att smidigt lösa vardagliga skyddsfrågor när det gäller nationellt värdefulla kraftverksområden och rekommendationer för kraftverkens underhåll och planering av renoveringar. Inventeringsdata, ett utkast till verksamhetsmodell och rekommendationer publiceras på projektets webbplats och kan användas av till exempel invånare, föreningar, museer, turismföretagare, energibolag och myndigheter. 2. Främja ett gränsöverskridande samarbete som handlar om att i enlighet med verksamhetsmodellen arrangera byakvällar och skolsamarbete på alla kraftverksorter. Sob a alçada de byakvällarna informerar man om den gränsöverskridande helheten, historiska fakta och de värden som hör ihop med kraftverksmiljöerna, likväl ställer man frågor om invånarnas och företagarnas vardag, bjuder bysamhällena med i det gränsöverskridande samarbetet, planerar hur man går vidare för att verkställa förändringar, ger renoveringsinstruktioner och bra exempel. Till en viktig del av projektet hör att stöda samarbetet med ådalarnas gymnasier och läroinstitut samt det gränsöverskridande samarbetet mellan skolorna (em inglês). Gymnasier och läroanstalter kan ta hand om att spara, producera och jämföra data som hänför sig till kraftverken. Informação och berättelser som i samarbete har tagits fram sparas på projektets webbplats. Det skapas ett eget turistkoncept för de båda vattendragen (em inglês). Koncepten publiceras på projektets webbplats (em inglês). Até ao projektet hör även samverkansevenemanget Åfesten som arrangeras sommaren 2020 och 2021. 3. Att i olika medier få bra synlighet för det moderna samhällets kulturarv när det gäller de nordliga älvarna liksom att sprida information om detta på bred front (em inglês). I projektet samlar man därför information till den gemensamma webbplatsen som kommer att vara tillgänglig på fyra språk (finska, svenska, nordsamiska, engelska), använder befintliga mobilapplikationer liksom sociala medier samt tar fram gemensamt utställningsmaterial för att användas av museerna. (Portuguese)
4 November 2022
0 references
Kraftverken längs Ule-och Lule älv liksom kringliggande bebyggelse lyfts i projektet fram som kulturarv och en Mångsidig resurs. I regionen ser raġel inte det kulturhistoriska värde som Älvarnas kraftverksarkitektur har och inte heller är bniedem stolt övereller drar nytta av dem. Den primära avsikten med projektet är att älvdalarnas befolkning och aktörer värdesätter minnggnadsarvet och drar nytta av det. På så sätt blir kraftverkens kulturarv levande och bevaras. ETT gränsöverskridande samarbete bidrar sa att göra kraftverkens kulturarv i de norra älvdalarna välkänt samtidigt som de lokala samhällenas identitet stärks. Gemensamma verksamhetsmodeller är till stöd för att bevara och dra nytta av kulturarvet. Projektet har tre delmål. 1. I projektet skapas ett gemensamt koncept för inventering och uppmätning av kraftverk som kommer att testas när en inventering görs för att att uppdatera uppgifterna om de båda älvdalarnas kraftverk och kringliggande bebyggelse. I projektet skapas även ett utkast till verksamhetsmodell för att smidigt lösa vardagligaskyddsfrågor när det nazzjonellt värdefulla kraftverksområden och rekommendationer för kraftverkens underhåll och planering av renoveringar. Inventeringsdata, ett utkast till verksamhetsmodell och rekommendationer publiceras på projektets webbplats och kan användas av till eżempel invånare, föreningar, museer, turismföretagare, energibolag och myndigheter. 2. Främja ett gränsöverskridande samarbete som handlar om att i enlighet med verksamhetsmodellen arrangera byakvällar och skolsamarbete på alla kraftverksorter. Taħt byakvällarna informerar man om den gränsöverskridande helheten, historiska fakta och de värden som hör ihop med kraftverksmiljöerna, likväl ställer bniedem frågor om invånarnas och Företagarnas vardag, bysamhällena med i det gränsöverskridande samarbetet, planerar hur bniedem går vidare för att verkställa förändringar, ger renoveringsinstruktioner och bra eżempju. Għal dak li għandu x’jaqsam ma’ dan, il-Kunsill tal-Unjoni Ewropea u l-Kunsill tal-Ministri tal-Unjoni Ewropea Gymnasier och läroanstalter kan idejn att spara, producera och jämföra data som hänför sig till kraftverken. Information och berättelser som i samarbete har tagits fram sparas på projektets webbplats. Det skapas ett eget turistkoncept för de båda vattendragen. Koncepten publiceras på projektets webbplats. Sa projektet hör även samverkansevenemanget Åfesten som arrangeras sommaren 2020 och 2021. 3. ATT i olika medier få bra synlighet för det moderna samhällets kulturarv när det gäller de nordliga älvarna liksom fuq quddiem imrobbija. I projektet samlar bniedem därför informazzjoni till den gemensamma webbplatsen som kommer att vara tillgänglig på fyra språk (finska, svenska, nordsamiska, engelska), använder befintliga mobilapplikationer liksom sociala medier samt tar fram gemensamt utställningsmaterial för att användas av Museerna. (Maltese)
4 November 2022
0 references
Kraftverken längs Ule- och Lule älv liksom kringliggande bebyggelse lyfts i projektet fram som kulturarv och en Mångsidig resurs. I regionen ser man inte det kulturhistoriska värde som Älvarnas kraftverksarkitektur har och inte heller är man stolt över Eller drar nytta av dem. Den primära avsikten med projektet är att älvdalarnas befolkning och aktörer värdesätter byggnadsarvet och drar nytta av det. På så sätt blir kraftverkens kulturarv levande och bevaras. ETT gränsöverskridande samarbete bidrar jusqu’à l’att göra kraftverkens kulturarv i de norra älvdalarna välkänt samtidigt som de lokala samhällenas identitet stärks. Gemensamma verksamhetsmodeller är jusqu’au stöd för att bevara och dra nytta av kulturarvet. Projektet har tre delmål. 1. Je projektet skapas ett gemensamt koncept för inventing och uppmätning av kraftverk som kommer att testas när en inventering görs för att uppgifterna om de båda älvdalarnas kraftverk och kringliggande bebyggelse. Je projektet skapas även ett utkast jusqu’à verksamhetsmodell för att smidigt lösa vardagliga skyddsfrågor när det gäller nationellt värdefulla kraftverksområden och rekommendationer för kraftververkens underhåll ochering av renoveringar. Inventeringsdata, ett utkast till verksamhetsmodell och rekommendationer publiceras på projektets webbplats och kan användas av till exempel invånare, föreningar, museer, turismföretagare, energibolag och myndigheter. 2. Främja ett gränsöverskridande sam handlar om att i enlighet med verksamhetsmodellen arrangera byakvällar och skolsamarbete på alla kraftverksorter. Sous byakvällarna informar man om den gränsöverskridande helheten, historiska fakta och de värden som hör ihop med kraftverksmiljöerna, likväl ställer man frågor om invånarnas och Företagarnas vardag, bjuder bysamhällena med i det gränsöverskridande samarbetet, planerar hur man går vidare för att verkställa förändringar, ger renoveringsinstruktioner och bra exempel. Till en viktig del av projektet hör att stöda samarbetet med ådalarnas gymnasier och läroinstitut samt det gränsöverskridande samarbetet mellan skolorna. Gymnasier och läroanstalter kan ta hand om att spara, producta och jämföra data som hänför sig till kraftverken. Information och berättelser som i samarbete har tagits fram sparas på projektets webbplats. Det skapas ett eget turistkoncept för de båda vattendragen. Koncepten publiceras på projektets webbplats. Jusqu’à projektet hör även samverkansevenemanget Åfesten som arrangeras sommaren 2020 och 2021. 3. ATT i olika medier få bra synlighet för det moderna samhällets kulturarv när det gäller de nordliga älvarna liksom att sprida information om detta på bred front. Je projektet samlar man därför information till den gemensamma webbplatsen som kommer att vara tillgänglig på fyra språk (finska, svenska, nordsamiska, engelska), använder befintliga mobilapplikationer liksom sociala medier samt tar fram gemensamt utställningsmaterial fört användas av Museerna. (French)
4 November 2022
0 references
Kraftverken längs Ule- och Lule älv liksom kringliggande bebyggelse lyfts i projektt fram som kulturarv och en Mångsidig resurs. I regionen ser man inte det kulturhistoriska värde som Älvarnas kraftverksarkitektur har och inte heller är man stolt över eller drar nytta av dem. Den primära avsikten med projektt är att älvdalarnas befolkning och aktörer värdesätter byggnadsarvet och drar nytta av det. På så sätt blir kraftverkens kulturarv levande och bevaras. ETT gränsöverskridande samarbete bidrar till att göra kraftverkens kulturarv i de norra älvdalarna välkänt samtidigt som de lokala samhällenas identitet stärks. Gemensamma verksamhetsmodeller är Kuni stöd för att bevara och dra nytta av kulturarvet. Projektt har tre delmål. 1. Ma projektet skapas ett gemensamt koncept för inventering och uppmätning av kraftverk som kommer att testas när en leiutamine görs för att uppdatera uppgifterna om de båda älvdalarnas kraftverk och kringliggande bebyggelse. Ma projektet skapas även ett utkast Kuni verksamhetsmodell för att smidigt lösa vardagliga skydsfrågor när det gäller nationellt värdefulla kraftverråden och rekommendationer för kraftverkens underhåll och planering av renoveringar. Inventeringsdata, ett utkast Kuni verksamhetsmodell och rekommendationer publiceras på projektets webbplats och kan användas av Kuni exempel invånare, föreningar, museer, turismföretagare, energibolag och myndigheter. 2. Främja ett gränsöverskridande samarbete som handlar om att i enlighet med verksamhetsmodellen organisera byakvällar och skolsamarbete på alla kraftverksorter. Under byakvällarna informerar man om den gränsöverskridande helheten, historiska fakta och de värden som hör ihop med kraftverksmiljöerna, likväll ställer man frågor om invånarnas vardag, bjuder bysamhällena med i det gränsöverskridande samarbetet, Planerar hur man går vidare för att verkställa förändringar, ger renoveringsinstruktioner och bra exempel. Till en viktig del av projektt hör att stöda samarbetet med ådalarnas gymnasier och läroinstitut samt det gränsöverskridande samarbetet mellan skolorna. Võimleja och läroanstalter kan ta hand om att spara, producera och jämföra data som hänför sig Kuni kraftverken. Teave och berättelser som i samarbete har tagits fram sparas på projektets webbplats. Det skapas ett eget turistkoncept för de båda vattendragen. Koncepten publiceras på projektets veebiplatvormid. Till projektt hör även samverkansevenemanget Åfesten som organiseras sommaren 2020 och 2021. 3. ATT i olika medier få bra synlighet för det moderna samhällets kulturarv när det gäller de nordliga älvarna liksom att sprida information om detta på aretatud ees. Ma projektet samlar man därför information Kuni den gemensamma webbplatsen som kommer att vara tillgänglig på fyra språk (finska, svenska, nordsamiska, engelska), använder befintliga mobilapplikationer liksom sociala medier samt tar fram gemensamt utställningsmaterial för att användas av Museerna. (Estonian)
4 November 2022
0 references
Chomh maith leis sin, d’éirigh le Lule agus le lyfts bebyliggande lyfts níos mó ná uair amháin. Réigiúnaigh mé fear ser det det kulturhistoriska VÄRDE som älvarnas kraftverksarkitektur isteach ar an ábhar go bhfuil an fear stolt över eller drar nytta av dem. Bhí an t-eolas mícheart nó as dáta. Ar ndóigh, ní mór duit a bheith ag dul i ngleic le dul chun cinn ó thaobh na bevaras. Chomh maith leis sin, d’fhéadfadh sé go n-iarrfaí ar an iarrthóir tairiscint a dhéanamh ar Lokala samhälällenas ar stärks. Bhí an t-eolas mícheart nó as dáta. Cóipeáil nasc leis an tweet Leabaigh an Tweet. 1. Is féidir leat dul i ngleic leis an bpróiseas chun dul i ngleic leis an bpróiseas chun dul i ngleic leis an obair a dhéantar ar Thástálacha agus ar Thástálacha agus ar Thástálacha na gCaighdeán. Is féidir leat dul ar aghaidh go dtí go mbeidh tú ag dul i ngleic leis an bpróiseas chun dul i ngleic leis an athchóiriú. Inventeringsdata, ett go dtí an t-am ar fad ar an ábhar, föreningar, museer, turismföretagare, energibolag agus myndigheter. 2. Chomh maith leis sin, d’fhéadfadh sé go mbeadh an t-eolas mícheart nó as dáta. Faoi an t-iarfhear a bhí ann roimhe seo, is é sin le rá, an t-eolas is déanaí a fháil, agus an t-eolas is déanaí a fháil. de réirsamhällena med i det gränsöverskridande samarbetet, comhphleanála fear le haghaidh níos mó ná sin. Ar aghaidh go dtí an lá atá inniu ann, is féidir leat dul i ngleic leis an taithí atá ag daoine agus iad ag iarraidh dul i ngleic leis an ngéarchéim. Chomh maith leis sin, chomh maith leis na sonraí a bhaineann leis an réimse sin, is féidir leat sonraí a chur ar fáil. Eolas och berättelser som agus tagits ar fud na sparasanna ar fud an domhain le haghaidh webbplats. Det skapas ett a fháil turistkoncept do båda vattendragen. Cuireann sé poiblíocht ar fáil do phlátaí gréasáin. Go dtí an lá atá inniu ann le haghaidh tuilleadh eolais a fháil ar an suíomh gréasáin seo. 3. Is féidir le Synlighet ó thaobh nua-aimseartha de a thabhairt ar aghaidh le haghaidh tuilleadh eolais. Is é an t-ábhar a bhaineann le hábhar a bhaineann le hábhar a bhaineann le hábhar a bhaineann leis an ábhar a bhaineann leis an ábhar agus leis an ábhar a bhaineann leis an ábhar a bhaineann leis an ábhar ná leis an ábhar a bhaineann leis an ábhar sin. (Irish)
4 November 2022
0 references