SOLIDARITY, LET’S FACILITATE ACCESS TO EMPLOYMENT! (Q3097533)

From EU Knowledge Graph
Revision as of 21:04, 12 January 2022 by DG Regio (talk | contribs) (‎Changed label, description and/or aliases in it, and other parts: Adding Italian translations)
Jump to navigation Jump to search
Project Q3097533 in Romania
Language Label Description Also known as
English
SOLIDARITY, LET’S FACILITATE ACCESS TO EMPLOYMENT!
Project Q3097533 in Romania

    Statements

    0 references
    0 references
    0 references
    0 references
    0 references
    10,789,492.56 Romanian Leu
    0 references
    2,157,898.51 Euro
    13 September 2021
    0 references
    12,774,018.55 Romanian Leu
    0 references
    2,554,803.7100000004 Euro
    13 September 2021
    0 references
    84.46 percent
    0 references
    1 July 2019
    0 references
    30 June 2022
    0 references
    ASOCIATIA TRANSILVANIA HELP PENTRU INTEGRAREA PERSOANELOR CU DIZABILITATI
    0 references
    0 references
    0 references

    46°49'43.21"N, 24°12'55.33"E
    0 references

    47°36'20.23"N, 22°14'4.88"E
    0 references

    46°50'53.81"N, 24°10'46.81"E
    0 references

    47°10'52.64"N, 23°3'11.59"E
    0 references
    Obiectivul general al proiectului il reprezinta cresterea numarului de entitati de economie sociala prin infiintarea a 24 de intreprinderi sociale in regiunile mai putin dezvoltate ale Romaniei, regiunea Nord Vest, si sprijinirea dezvoltarii acestora. In contextul European, cresterea numarului de structuri de economie sociala de la 1,5 mil de intreprinderi in 2010, la circa 2 mil in prezent si de la 11 mil angajati in 2010 la 14,5 mil angajati in prezent, demonstreaza aportul important al acestui sector: 6,5% din intreaga populatie activa a UE este ocupata in structurile de economie sociala. Economia sociala capata astfel o importanta in crestere pentru economiile tarilor UE si ca urmare nevoia de astfel de structuri este in crestere si in tara noastra. Chiar daca in Romania domeniul economiei sociale a fost reglementat abia in 2015 prin Legea 219, astfel de structuri existau si inainte de aceasta data in cadrul unor ONG-uri si Fundatii ca departamente fara personalitate juridica. In prezent acestea exista si pot crea plus valoare si locuri de munca fapt pentru care finantarea unor astfel de structuri este o necesitate. Prin obiectivele si rezultatele propuse, proiectul nostru contribuie nemijlocit la realizarea obiectivului major al POCU 2014-2020 care urmareste dezvoltarea resurselor umane prin cresterea accesului la un sistem de educatie si formare profesionala de calitate, stimularea ocuparii, cu precadere pentru tineri si persoane din grupurile vulnerabile, reducerea saraciei si a excluziunii sociale si nu in cele din urma, stimularea antreprenoriatului pentru crearea de noi locuri de munca. Prin interventiile pe care le promoveaza, proiectul contribuie la realizarea obiectivului specific 4.16 (AP4/ PI 9.v/OS 4.16) care implica infiintarea de structuri (intreprinderi) de economie sociala in vederea crearii de noi locuri de munca, dezvoltarea regiunilor in care acestea se infiinteaza, reducerea saraciei si incluziunii sociale, facilitarea accesului persoanelor din grupurile vulnerabie la piata muncii. Proiectul nostru vine in sprijinul persoanelor cu initiativa antreprenoriala, preocupate si de problematica sociala. Efectele pozitive pe termen lung: crearea a 100 de noi locuri de munca prin infiintarea a 24 de noi intreprinderi sociale; imbunatatirea competentelor si abilitatilor pentru 104 persoane, membri in grupul tinta al proiectului prin participarea acestora la cursurile de formare profesionala derulate prin proiect, ceea ce pe termen lung poate genera nasterea unor noi initiative de derulare activitati in domeniul economiei sociale. Atat componenta de formare, cat si cea de infiintare si dezvoltare a intreprinderilor sociale va spori gradul de incredere in fortele proprii ale persoanelor implicate in proiect, cu sanse mari de reducere a gradului de dependenta si efecte pozitive pentru comunitatile in care acestia traiesc. (Romanian)
    0 references
    The general objective of the project is to increase the number of social economy entities by establishing 24 social enterprises in the less developed regions of Romania, North West region, and supporting their development. In the European context, the increase in the number of social economy structures from 1.5 million enterprises in 2010, to about 2 million currently and from 11 million employees in 2010 to 14.5 million employees today, demonstrates the important contribution of this sector: 6.5 % of the entire active population of the EU is occupied in social economy structures. The social economy is thus gaining a growing importance for the economies of the EU countries and as a result the need for such structures is growing in our country as well. Even though in Romania the field of social economy was regulated only in 2015 by Law 219, such structures existed before this time within NGOs and Foundations as departments without legal personality. At present they exist and can create added value and jobs for which financing such structures is a necessity. Through the proposed objectives and results, our project directly contributes to the achievement of the main objective of POCU 2014-2020, which aims to develop human resources by increasing access to a quality education and training system, stimulating employment, especially for young people and people from vulnerable groups, reducing poverty and social exclusion and not least, stimulating entrepreneurship for the creation of new jobs. Through the interventions it promotes, the project contributes to the achievement of the specific objective 4.16 (AP4/PI 9.v/OS 4.16) which involves the establishment of social economy structures (enterprises) in order to create new jobs, develop the regions in which they are established, reduce poverty and social inclusion, facilitate access to the labour market for people from vulnerabia groups. Our project supports people with entrepreneurial initiative, also concerned with social issues. Long-term positive effects: creating 100 new jobs by setting up 24 new social enterprises; improving skills and abilities for 104 people, members in the target group of the project through their participation in the professional training courses developed through the project, which in the long term can generate the emergence of new initiatives to carry out activities in the field of social economy. Both the training component and the formation and development of social enterprises will increase the confidence in the own forces of the people involved in the project, with high chances of reducing the degree of dependence and positive effects for the communities in which they live. (English)
    14 September 2021
    0 references
    Obiectivul general al proiectului il reprezinta cresterea numarului de entitati de economie sociala prin infiintarea a 24 de Intreprinderi sociale in regiunile mai putin dezvoltate ale Romaniei, Regiunea Nord Vest, si sprijinirea Dezvoltarii acestora. Dans contextul European, cresterea numarului de structuri de economie sociala de la 1,5 mil de Intreprinderi en 2010, la environ 2 mil in prezent si de 11 mil angajati en 2010 la 14,5 mil angajati in prezent, demonstreaza aportul important secteur al acestui: 6,5 % din intreaga populatie activa a UE este ocupata in structurile de economie sociala. Economia sociala Capata astfel o importanta in crestere pentru economiile tarilor UE si ca urmare nevoia de astfel de structuri este in crestere si in tara noastra. Chiar daca en Roumanie domeniul Economiei sociale a fost reglementat abia in 2015 prin Legea 219, astfel de structuri existau si inainte de aceasta data in cadrul unor ONG-uri si Fundatii ca departamente fara personalitate juridica. En acestea prezent exista si pot crea plus valoare si locuri de munca fapt pentru care Finantarea unor astfel de structuri este o necesitate. Prin obiectivele si rezultatele propuse, Proiectul nostru contribuie nemijlocit la realizarea obiectivului major al POCU 2014-2020 care Urmareste dezvoltarea resurselor umane prin cresterea accesului la un sistem de educatie si formare profesionala de calitate, stimularea ocuparii, cu precadere pentru tineri si persoane din vulnerabile grupurile, reducerea saraciei si a excluziunii social si nu in cele din urma, stimularea antreprenoriatului pentru crearea de noi locuri de munca. Prin interventiile pe care le promoveaza, Proiectul contribuie la realizarea obiectivului spécifique 4.16 (AP4/PI 9.v/OS 4.16) care implica infiintarea de structuri (Intreprinderi) de economie sociala in vederea crearii de noi locuri de munca, dezvoltarea regiunilor in care acestea se infiinteaza, reducerea saraciei si incluziunii social, facilitarea accesului persoanelor din grupurile vulnerabie la piata muncii. Proiectul nostru vigne in sprijinul persoanelor cu initiativa antreprenoriala, preocupate si de problema sociala. Efectele pozitive pe termen poumon: crearea a 100 de noi locuri de munca prin infiintarea a 24 de noi Intreprinderi sociale; imbunatatirea competentelor si abilitatilor pentru 104 persoane, membri in grupul tinta al proiectului prin Partirea acestora la cursurile de formare profesionala derulate prin proiect, ceea ce termen poumon poate genera nasterea uni initiative de derulare activitati in domeniul Economiei sociale. Atat Componenta de formare, chat si cea de infiintare si dezvoltare a Intreprinderilor social va Spori gradul de incredere in Fortele proprii ale persoanelor impliqué dans la proiect, cue mari de reducere a gradului dedependenta si efecte pozitive pentru comunitatile in care acestia traiesc. (French)
    26 November 2021
    0 references
    Das allgemeine Ziel des Projekts besteht darin, die Zahl der sozialwirtschaftlichen Einheiten durch die Gründung von 24 Sozialunternehmen in den weniger entwickelten Regionen Rumäniens, der Region Nordwest, zu erhöhen und deren Entwicklung zu unterstützen. Im europäischen Kontext zeigt der Anstieg der Sozialwirtschaftsstrukturen von 1,5 Millionen Unternehmen im Jahr 2010 auf rund 2 Millionen Unternehmen und von 11 Millionen Beschäftigten im Jahr 2010 auf 14,5 Millionen Beschäftigte heute den wichtigen Beitrag dieses Sektors: 6,5 % der gesamten Erwerbsbevölkerung der EU sind in den Strukturen der Sozialwirtschaft beschäftigt. Die Sozialwirtschaft gewinnt damit zunehmend an Bedeutung für die Volkswirtschaften der EU-Länder, so dass auch in unserem Land der Bedarf an solchen Strukturen steigt. Obwohl in Rumänien der Bereich der Sozialwirtschaft erst 2015 durch das Gesetz 219 geregelt wurde, existierten solche Strukturen vor dieser Zeit innerhalb von NRO und Stiftungen als Abteilungen ohne Rechtspersönlichkeit. Derzeit existieren sie und können Mehrwerte und Arbeitsplätze schaffen, für die die Finanzierung solcher Strukturen notwendig ist. Durch die vorgeschlagenen Ziele und Ergebnisse trägt unser Projekt direkt zur Verwirklichung des Hauptziels der POCU 2014-2020 bei, das darauf abzielt, die Humanressourcen zu entwickeln, indem der Zugang zu einem hochwertigen System der allgemeinen und beruflichen Bildung verbessert, die Beschäftigung gefördert wird, insbesondere für junge Menschen und Menschen aus benachteiligten Gruppen, Armut und soziale Ausgrenzung verringert und nicht zuletzt Unternehmergeist für die Schaffung neuer Arbeitsplätze gefördert wird. Mit den geförderten Maßnahmen trägt das Projekt zur Verwirklichung des spezifischen Ziels 4.16 (AP4/PI 9.v/OS 4.16) bei, das die Schaffung sozialwirtschaftlicher Strukturen (Unternehmen) zur Schaffung neuer Arbeitsplätze, die Entwicklung der Regionen, in denen sie niedergelassen sind, beinhaltet, Armut und soziale Inklusion verringern und Menschen aus Vulnerabia-Gruppen den Zugang zum Arbeitsmarkt erleichtern. Unser Projekt unterstützt Menschen mit unternehmerischer Initiative, die sich auch mit sozialen Themen befassen. Langfristige positive Effekte: Schaffung von 100 neuen Arbeitsplätzen durch die Gründung von 24 neuen Sozialunternehmen; Verbesserung der Fähigkeiten und Fähigkeiten für 104 Personen, Mitglieder der Zielgruppe des Projekts durch ihre Teilnahme an den im Rahmen des Projekts entwickelten Berufsausbildungskursen, die langfristig das Entstehen neuer Initiativen zur Durchführung von Aktivitäten im Bereich der Sozialwirtschaft auslösen können. Sowohl die Ausbildungskomponente als auch die Bildung und Entwicklung von Sozialunternehmen werden das Vertrauen in die eigenen Kräfte der an dem Projekt beteiligten Personen erhöhen, mit hohen Chancen, den Grad der Abhängigkeit und die positiven Auswirkungen für die Gemeinschaften, in denen sie leben, zu verringern. (German)
    1 December 2021
    0 references
    De algemene doelstelling van het project is het vergroten van het aantal entiteiten van de sociale economie door 24 sociale ondernemingen op te richten in de minder ontwikkelde regio’s van Roemenië, Noordwest-regio, en hun ontwikkeling te ondersteunen. In de Europese context blijkt uit de toename van het aantal structuren van de sociale economie van 1,5 miljoen ondernemingen in 2010 tot ongeveer 2 miljoen momenteel en van 11 miljoen werknemers in 2010 tot 14,5 miljoen werknemers vandaag de dag, dat deze sector een belangrijke bijdrage levert: 6,5 % van de gehele beroepsbevolking van de EU is bezet in structuren van de sociale economie. De sociale economie wordt dus steeds belangrijker voor de economieën van de EU-landen en als gevolg daarvan neemt ook in ons land de behoefte aan dergelijke structuren toe. Hoewel in Roemenië het gebied van de sociale economie pas in 2015 bij wet 219 werd geregeld, bestonden dergelijke structuren eerder binnen ngo’s en stichtingen als departementen zonder rechtspersoonlijkheid. Op dit moment bestaan ze en kunnen ze toegevoegde waarde creëren en banen creëren waarvoor financiering van dergelijke structuren noodzakelijk is. Door middel van de voorgestelde doelstellingen en resultaten draagt ons project rechtstreeks bij tot de verwezenlijking van de hoofddoelstelling van de POCU 2014-2020, die tot doel heeft menselijke hulpbronnen te ontwikkelen door de toegang tot een onderwijs- en opleidingsstelsel van hoge kwaliteit te verbeteren, de werkgelegenheid te stimuleren, met name voor jongeren en mensen uit kwetsbare groepen, armoede en sociale uitsluiting terug te dringen en niet in de laatste plaats ondernemerschap te stimuleren voor het scheppen van nieuwe banen. Door middel van de acties die het project bevordert, draagt het project bij tot de verwezenlijking van de specifieke doelstelling 4.16 (AP4/PI 9.v/OS 4.16), die betrekking heeft op de oprichting van structuren van de sociale economie (ondernemingen) om nieuwe banen te scheppen, de regio’s waarin zij gevestigd zijn te ontwikkelen, armoede en sociale inclusie te verminderen en de toegang tot de arbeidsmarkt voor mensen uit vulnerabiagroepen te vergemakkelijken. Ons project ondersteunt mensen met ondernemend initiatief, ook gericht op sociale kwesties. Positieve effecten op lange termijn: het scheppen van 100 nieuwe banen door de oprichting van 24 nieuwe sociale ondernemingen; verbetering van vaardigheden en vaardigheden voor 104 personen, leden van de doelgroep van het project door middel van hun deelname aan de beroepsopleidingen die in het kader van het project worden ontwikkeld, wat op lange termijn kan leiden tot het ontstaan van nieuwe initiatieven om activiteiten op het gebied van de sociale economie uit te voeren. Zowel de opleidingscomponent als de vorming en ontwikkeling van sociale ondernemingen zullen het vertrouwen in de eigen krachten van de bij het project betrokken mensen vergroten, met grote kansen op vermindering van de mate van afhankelijkheid en positieve effecten voor de gemeenschappen waarin zij leven. (Dutch)
    5 December 2021
    0 references
    L'obiettivo generale del progetto è aumentare il numero di entità dell'economia sociale istituendo 24 imprese sociali nelle regioni meno sviluppate della Romania, regione nord-occidentale e sostenendone lo sviluppo. Nel contesto europeo, l'aumento del numero delle strutture dell'economia sociale da 1,5 milioni di imprese nel 2010, a circa 2 milioni attualmente e da 11 milioni di dipendenti nel 2010 a 14,5 milioni di dipendenti oggi, dimostra l'importante contributo di questo settore: Il 6,5 % dell'intera popolazione attiva dell'UE è occupato dalle strutture dell'economia sociale. L'economia sociale sta acquisendo così un'importanza crescente per le economie dei paesi dell'UE e, di conseguenza, la necessità di tali strutture sta crescendo anche nel nostro paese. Anche se in Romania il settore dell'economia sociale è stato regolamentato solo nel 2015 dalla legge 219, tali strutture esistevano prima di questo tempo all'interno delle ONG e delle fondazioni come dipartimenti privi di personalità giuridica. Attualmente esistono e possono creare valore aggiunto e posti di lavoro per i quali è necessario finanziare tali strutture. Attraverso gli obiettivi e i risultati proposti, il nostro progetto contribuisce direttamente al raggiungimento dell'obiettivo principale di POCU 2014-2020, che mira a sviluppare le risorse umane aumentando l'accesso a un sistema di istruzione e formazione di qualità, stimolando l'occupazione, in particolare per i giovani e le persone appartenenti a gruppi vulnerabili, riducendo la povertà e l'esclusione sociale e, non da ultimo, stimolando l'imprenditorialità per la creazione di nuovi posti di lavoro. Attraverso gli interventi che promuove, il progetto contribuisce al raggiungimento dell'obiettivo specifico 4.16 (AP4/PI 9.v/OS 4.16) che prevede la creazione di strutture di economia sociale (imprese) al fine di creare nuovi posti di lavoro, sviluppare le regioni in cui sono stabiliti, ridurre la povertà e l'inclusione sociale, facilitare l'accesso al mercato del lavoro per le persone appartenenti ai gruppi della vulnerabia. Il nostro progetto sostiene le persone con iniziative imprenditoriali, che si occupano anche di questioni sociali. Effetti positivi a lungo termine: creare 100 nuovi posti di lavoro mediante la creazione di 24 nuove imprese sociali; migliorare le competenze e le capacità per 104 persone, membri del gruppo target del progetto attraverso la loro partecipazione ai corsi di formazione professionale sviluppati attraverso il progetto, che a lungo termine possono generare l'emergere di nuove iniziative per svolgere attività nel campo dell'economia sociale. Sia la componente formativa che la formazione e lo sviluppo delle imprese sociali aumenteranno la fiducia nelle proprie forze delle persone coinvolte nel progetto, con elevate probabilità di ridurre il grado di dipendenza e gli effetti positivi per le comunità in cui vivono. (Italian)
    12 January 2022
    0 references
    Judeţul Bihor, Romania
    0 references
    Judeţul Sălaj, Romania
    0 references
    Judeţul Satu Mare, Romania
    0 references
    Judeţul Maramureş, Romania
    0 references
    Judeţul Cluj, Romania
    0 references
    Judeţul Bistriţa-Năsăud, Romania
    0 references

    Identifiers

    128605
    0 references