Sea CO-operation for Management of the BOthnian Bay (Q4297977): Difference between revisions

From EU Knowledge Graph
Jump to navigation Jump to search
(‎Set a claim value: summary (P836): Projektet SeaCOMBO:s huvudsakliga mål är ett ökat samarbete och utbyte mellan Sverige och Finland vad gäller kunskaper om och utförande av bevarandearbete och förvaltning i den marina miljön i norra Bottenviken. Kunskaperna om den marina miljön i norra Bottenviken har varit mycket begränsade med bristfällig information och data över dess biologi, geologi och mänsklig påverkan (em inglês). Lokalt liksom globalt står havsmiljön under ett ökande tryck...)
(‎Changed label, description and/or aliases in pt)
 
label / ptlabel / pt
Cooperação no domínio da cooperação marítima para a gestão da baía de Bótnia
Cooperação marítima para a gestão da baía de BOthnian

Latest revision as of 23:07, 11 October 2024

Project Q4297977 in Sweden
Language Label Description Also known as
English
Sea CO-operation for Management of the BOthnian Bay
Project Q4297977 in Sweden

    Statements

    0 references
    252,541.0 Euro
    0 references
    388,525.0 Euro
    0 references
    65.0 percent
    0 references
    1 May 2020
    0 references
    31 December 2021
    0 references
    Länsstyrelsen i Norrbottens län
    0 references
    0 references

    65°35'5.35"N, 22°9'24.12"E
    0 references
    Projektet SeaCOMBO:s huvudsakliga mål är ett ökat samarbete och utbyte mellan Sverige och Finland vad gäller kunskaper om och utförande av bevarandearbete och förvaltning i den marina miljön i norra Bottenviken. Kunskaperna om den marina miljön i norra Bottenviken har varit mycket begränsade med bristfällig information och data över dess biologi, geologi och mänsklig påverkan. Lokalt liksom globalt står havsmiljön under ett ökande tryck från mänskliga aktiviteter, med förlust av biologisk mångfald som en av många effekter. I och med Interreg Nord projektet SEAmBOTH har aktörerna fått tillgång till mer information och kunskaper om Bottenviken, dess naturvärden och påverkanstryck. Det gör att projektet har bättre underlag till att ta informerade beslut om aktiviteter som påverkar havet samt var, när och vilka bevarandeåtgärder som kan behövas. Eftersom havet är gränslöst krävs också ett samarbete över landsgränsen för att åtgärder för och i norra Bottenviken ska få bästa effekt. Projektet SeaCOMBO blir därmed ett naturligt nästa steg där projektet använder sig av de marina kunskapsunderlagen producerade i SEAmBOTH, utvecklar och fördjupar samarbetet mellan partners inom den marina förvaltningen och därmed kan ta fram anpassade planer och åtgärdsförslag för bevarande och restaurering. Detta bidrar till ökade möjligheter för ett hållbart förvaltat hav i norra Bottenviken med förbättrad bevarandestatus. Projektet förväntas resultera i: - En ökad kunskap om norra Bottenvikens marina miljö, bevarandeåtgärder och förvaltning hos berörda yrkesgrupper så som exempelvis handläggare, beslutsfattare och konsulter samt ett stärkt och utvidgat nätverk mellan dem över landsgränsen. - En utredning för möjligheterna till ett transnationellt marint skyddat område i norra Bottenviken med riktlinjer och rekommendationer för etablering och förvaltning. - Ett förslag till restaureringsåtgärdsplan i norra Bottenviken, baserat på en utredning av behov, lämpliga metoder och utförande i de lokala förhållandena inom projektområdet. - En ökad medvetenhet bland allmänheten om norra Bottenviken och att havet där är unikt och värt att bevara. (English)
    0.2423577462758042
    0 references
    Projektet SeaCOMBO:s huvudsakliga mål är ett ökat samarbete och och utbyte mellan Sverige och Финландия Kunskaperna om den marina miljön i norra Bottenviken har varit mycket begränsade med bristfällig information och data över dess biologi, geologi och mänsklig påverkan. Lokalt liksom globalt står havsmiljön under ett ökande tryck från mänskliga aktiviteter, med förlust av biologisk mångfald som en av många effekter. I och med Interreg Nord projektet SEAmBOTH har aktörerna fått till mer information och kunskaper om Bottenviken, dess naturvärden och påverkanstryck. Det gör att projektet har bättre underlag till att ta informerade beslut om aktiviteter som påverkar havet samt var, Eftersom havet är Gränslöst krävs också ett samarbete över landsgränsen för att åtgärder för och i norra Bottenviken ska få bästa effekt. Projektet SeaCOMBO blir därmed ett naturligt nästa steg där projektet använder sig av de marina kunskapsunderlagen Produade i SEAmBOTH, utvecklar och fördjupar samarbetet mellan partners inom den marina förvaltningen och därmed kan ta fram anpassade planer och åtgärdsförslag för bevarande och restaurering. Detta bidrar до ökade möjligheter för ett Projektet förväntas resultera i: — En ökad kunskap om norra Bottenvikens marina miljö, bevarandeåtgärder och förvaltning hos berörda yrkesgrupper så som exempelvis handläggare, beslutsfattare och konsulter samt — En utredning för möjligheterna до ett transnationellt marint skyddat område i norra Bottenviken med riktlinjer och rekommendationer för etablering och förvaltning. — ETT förslag до restaureringsåtgärdsplan i norra Bottenviken, baserat på en utredning av behov, lämpliga metoder och och utförande i de lokala förhållandena inom projektområdet. — En ökad medvetenhet bland allmänheten om norra Bottenviken och att havet havet (Bulgarian)
    4 November 2022
    0 references
    Projektet SeaCOMBO:s huvudsakliga mål är ett ökat samarbete och utbyte mellan Sverige och Finland vad gäller kunskaper om och utförande av bevarandearbete och förvaltning i den marina miljön i norra Bottenviken. Kunskaperna om den marina miljön i norra Bottenviken har varit mycket begränsade med bristfällig information och data över dess biologi, geologi och mänsklig påverkan. Lokalt liksom globalt står havsmiljön under ett ökande tryck från mänskliga aktiviteter, med förlust av biologisk mångfald som en av många effekter. I och med Interreg Nord projektet SEAmBOTH har aktörerna fått tillgång till mer information och kunskaper om Bottenviken, dess naturvärden och påverkanstryck. Det gör att projekt har bättre underlag till att taformerade beslut om aktiviteter som påverkar havet samt var, när och vilka bevarandeåtgärder som kan behövas. Da havet är Gränslöst krävs också ett samarbete över landsgränsen för att åtgärder för och i norra Bottenviken ska få bästa effekt. Projekt SeaCOMBO blir därmed ett naturligt nästa steg där projekt använder sig av de marina kunskapsunderlagen producerade i SEAmBOTH, utvecklar och fördjupar samarbetet mellan partners inom den marina förvaltningen och därmed kan ta fram anpassade planer och åtgärdsförslag för bevarande och restaurering. Detta bidrar till ökade möjligheter för ett hållbart förvaltat hav i norra Bottenviken med förbättrad bevarandestatus. Projekt förväntas resultera i: — En ökad kunskap om norra Bottenvikens marina miljö, bevarandeåtgärder och förvaltning hos berörda yrkesgrupper så som exempelvis håndläggare, beslutsfattare och konsulter samt ett stärkt och utvidgat nätverk mellan dem över landsgränsen. — En utredning för möjligheterna till ett transnationellt marint skyddat område i norra Bottenviken med riktlinjer och rekommendationer för etablering och förvaltning. — ETT förslag till restaureringsåtgärdsplan i norra Bottenviken, baserat på en utredning av behov, lämpliga metoder och utförande i de lokala förhållandena inom projektområdet. — En ökad medvetenhet bland allmänheten om norra Bottenviken och att havet där är unikt och värt att bevara. (Danish)
    4 November 2022
    0 references
    Projektet SeaCOMBO:s huvudsakliga mål är ett ökat samarbete och utbyte mellan Sverige och Finland vad gäller kunskaper om och utförande av bevarandearbete och förvaltning i den marina miljön i norra Bottenviken. Kunskaperna om den marina miljön i norra Bottenviken har varit mycket begränsade med bristfällig informationen över dess biologi, geologi och mänsklig påverkan. Lokalt liksom globalt står havsmiljön unter ett ökande tryck från mänskliga aktiviteter, med förlust av biologisk mångfald som en av många effekter. Ich och med Interreg Nord projektet SEAmBOTH har aktörerna fått tillgång bis mer information och kunskaper om Bottenviken, dess naturvärden och påverkanstryck. Det gör att projektet har bättre underlag till att ta informerade beslut om aktiviteter som påverkar havet samt var, när och och vilka bevarandeåtgärder som kan behövas. Eftersom havet är Gränslöst krävs också ett samarbete över landsgränsen för att åtgärder för och i norra Bottenviken ska få bästa effekt. Projektet SeaCOMBO blir därmed ett naturligt nästa steg där projektet använder sig av de marina kunskapsunderlagen producerade i SEAmBOTH, utvecklar och fördjupar samarbetet mellan partners inom den marina förvaltningen och därmed kan ta fram anpassade planer och åtgärdsförslag för bevarande och restaurering. Detta bidrar bis ökade möjligheter för ett hållbart förvaltat hav i norra Bottenviken med förbättrad bevarandestatus. Projektet förväntas resultera i: — En ökad kunskap om norra Bottenvikens marina miljö, bevarandeåtgärder och förvaltning hos berörda yrkesgrupper så som exempelvis handläggare, beslutsfattare och konsulter samt ett stärkt och utvidgat nätverk mellan dem över landsgränsen. — En utredning för möjligheterna bis ett transnationellt marint skyddat område i norra Bottenviken med riktlinjer och rekommendationer för etablering och förvaltning. — ETT förslag bis restaureringsåtgärdsplan i norra Bottenviken, baserat på en utredning av behov, lämpliga metoder och utförande i de lokala förhållandena inom projektområdet. — En ökad medvetenhet bland allmänheten om norra Bottenviken och att havet där är unikt och värt att bevara. (German)
    4 November 2022
    0 references
    Ar deireadh thiar thall, d’éirigh leis an bhFionlainn agus leis an bhFionlainn a bheith níos fearr agus níos fearr ná mar a bhí ag an bhFionlainn. Is é an t-eolas is déanaí a bhaineann leis na sonraí a bhaineann le heolaíocht, le heolaíocht agus le heolas a bhaineann le sonraí a fháil, agus le do thoil. Cóipeáil nasc leis an tweet Lokalt Liksom globalt av kosmiljön under ett ökande tryck ag baint úsáide as. I measc na n-ábhar ar fad a bhaineann le hábhar, is féidir leat dul i ngleic leis an eolas a bhaineann le Bottenviken, dess naturvärden agus na påverkanstryck. Is féidir leat dul i ngleic leis sin, go dtí go mbeidh an t-iarrthóir Beslut ag brath ar chúrsaí, agus ar an ábhar sin, tá sé níos fearr ná mar a bhí. I measc na n-ábhar a bhaineann le hábhar a bhaineann le hábhar a bhaineann le hábhar a bhaineann leis an Aontas Eorpach ná leis na tíortha sin a bhfuil baint acu leis an réimse sin. D’fhéadfadh sé go mbeadh sé níos fearr ná go n-éiríonn leis na comhpháirtithe a bheith ag obair i gcomhar le chéile ar mhaithe leis an gCoimisiún agus leis an gCoimisiún Eorpach, agus is féidir le comhpháirtithe eile a bheith ag obair i gcomhar le chéile ar mhaithe leis an bpróiseálaí agus leis na comhpháirtithe eile. Bhí an t-eolas mícheart nó as dáta. An toradh a bhí ar an toradh sin: I measc na n-ábhar ar fad a bhaineann leis an gclár oibre ná le Miljö, besandeåtgärder agus Förvaltning chun dul i ngleic leis an ngéarchéim, is féidir leat a fháil amach cén fáth a bhfuil an t-eolas sin ar fáil. Go dtí go mbeidh transnationellt Marint spéirddat i norra Bottenviken med Riktlinjer och rekommendationer ó rtablering ó Förvaltning. Go dtí go mbeidh an t-eolas mícheart nó as dáta, is féidir leat dul i mbun oibre, ag baint úsáide as an suíomh gréasáin seo. I measc na n-ábhar ar fad a bhaineann le Bottenviken ó shin i leith, d’éirigh leis an bpobal a bheith ar an eolas faoi sin. (Irish)
    4 November 2022
    0 references
    Projektet SeaCOMBO:s huvudsakliga mål är ökat samarbete och utbyte mellan Sverige och Finland vad gäller kunskaper om och utförande av bevarandearbete och förvaltning i den marina miljön i norra Bottenviken. Kunskaperna om den marina miljön i norra Bottenviken har varit mycket begränsade med bristfällig information och data över dess biologi, geologi och mänsklig påverkan. Lokalt liksom globalt står havsmiljön under ett ökande tryck frånskliga aktiviteter, med förlust av biologisk mångfald som en av många effekter. I och med Interreg Nord projektet SEAmBOTH har aktörerna fått till mer information och kunskaper om Bottenviken, dess naturvärden och påverkanstryck. Det gör att projektet har bättre underlag until att ta informerade beslut om aktiviteter som påverkar havet samt var, när och vilka bevarandeåtgärder som kan behövas. Eftersom havet är Gränslöst krävs också ett samarbete över landsgränsen för att åtgärder för och i Norra Bottenviken ska få bästa effekt. Projektet SeaCOMBO blir därmed ett naturligt nästa steg där projektet använder sig av de marina kunskapsunderlagen producerade i SEAmBOTH, utvecklar och fördjupar samarbetet mellan partners inom den marina förvaltningen och därmed kan fram anpassade planer och åtgärdsförslag för bevarande och restaurering. Detta bidrar till ökade möjligheter för ett hållbart förvaltat hav i norra Bottenviken med förbättrad bevarandestatus. Projektet förväntas resultsera i: — En ökad kunskap om norra Bottenvikens marina miljö, bevarandeåtgärder och förvaltning hos berörda yrkesgrupper så som exempelvis handläggare, beslutsfattare och konsulter samt ett stärkt och utvidgat nätverk mellan dem över landsgränsen. — En utredning för möjligheterna till ett transnationellt marint skyddat område i norra Bottenviken med riktlinjer och rekommendationer för etablering och förvaltning. — ETT förslag until restaureringsåtgärdsplan i norra Bottenviken, baserat που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη — En ökad medvetenhet bland allmänheten om norra Bottenviken och att havet där är unikt och värt att bevara. (Greek)
    4 November 2022
    0 references
    Projektit SeaCOMBO:s huvudsakliga mål är ett ökat samarbete och utbyte mellan Sverige och Finska vad gäller kunskaper om och utförande av bevarande och förvaltning i den marina miljön i norra Bottenviken. Kunskaperna om den marina miljön i norra Bottenviken har varit mycket begränsade med bristfällig informacije och podataka över dess biologi, gelogi och mänsklig påverkan. Lokalt liksom globalt står havsmiljön pod ett ökande Trick från mänskliga aktiviteter, med förlust av biologisk mångfald som hr av många effekter. Ja och med Interreg Nord projektit SEAmBOTH har aktörerna fått do mer informacije och kunskaper om Bottenviken, dess naturvärden och påverkanstryck. Det gör att projektet har bättre underlag do att ta informerade beslut om aktiviteter som påverkar havet samt var, när och vilka bevarandeåtgärder som kan behövas. Eftersom su är Gränslöst krävså ett samarbete över landsgränsen för att åtgärder för och i norra Bottenviken ska få bästa effekt. Projektit SeaCOMBO blir därmed ett naturligt när projektit använder sig av de marina kunskapsunderlagen producenta i SEAmBOTH, utvecklar och fördjupar samarbetet mellan partneri inom den marina förvaltningen och därmed kan ta fram anpassade planer och åtgärdsförslag förvarande och restaurering. Detta bidrar do ökade möjligheter fört ett hållbart förvaltat hav i norra Bottenviken med förbättrad bevarandestatus. Projektit förväntas Rezultera i: — Hr ökad kunskap om norra Bottenvikens marina miljö, bevarandeåtgärder och förvaltning hos berörda yrkesgrupper så som exempelvis handläggare, beslutsfattare och konsulter samt ett stärkt och utvidgat nätverk mellan dem över landsgränsen. — Hr utredning för möjligheterna do ett transnationellt marint skyddat område i norra Bottenviken med riktlinjer och rekommendationer för etablering och förvaltning. — ETT förslag do restaureringsåtgärdsplan i norra Bottenviken, baserat na en utredning av behov, lämpliga metoder och utförande i de lokala förhållandena inom projektområdet. — Hr ökad medvetenhet bland allmänheten om norra Bottenviken och att havet där är unikt och värt att bevara. (Croatian)
    4 November 2022
    0 references
    Ik ben van mening dat het de bedoeling is dat de Commissie in het kader van het Verdrag van Maastricht, met name op het gebied van de bescherming van de rechten van de mens, de rechten van de mens en de rechten van de mens ten aanzien van de rechten van de mens en de rechten van de mens en de rechten van de mens en de rechten van de mens en de rechten van de mens en de rechten van de mens in de Gemeenschap niet kan aantasten. Kunskaperna om den marina miljön i norra Bottenviken har varit mycket begränsade med bristfällig informatie över dess biologi, geologi och mänsklig påverkan. Lokalt liksom globalt står havsmiljön under ett ökande tryck från mänskliga aktiviteter, med förlust av biologisk mångfald som en av många effekter. I och med Interreg Nord projektet SEAmBOTH har aktörerna fått tillgång tot meer informatie och kunskaper om Bottenviken, dess naturvärden och påverkanstryck. Det gör att projektet har bättre underlag tot att ta informerade beslut om aktiviteter som påverkar havet samt var, när och vilka bevarandeåtgärder som kan behövas. Eftersom havet är Gränslöst krävs också ett samarbete över landsgränsen för att åtgärder för och i norra Bottenviken ska få bästa effekt. SeaCOMBO blir därmed ett naturligt nästa steg därtet använder sig av de marina kunskapsunderlagen producerade i SEAmBOTH, utvecklar och fördjupar samarbetet mellan partners inom den marina förvaltningen och därmed kan ta fram anpassade planer och åtgärdsförslag förande och restaurering. Detta bidrar tot ökade möjligheter för ett hållbart förvaltat hav i norra Bottenviken med förbättrad bevarandestatus. Projektet förväntas resultera i: — En ökad kunskap om norra Bottenvikens marina miljö, bevarandeåtgärder och förvaltning hos berörda yrkesgrupper så som exempelvis handläggare, beslutsfattare och konsulter samt ett stärkt och utvidgat nätverk mellan dem över landsgränsen. — En utredning för möjligheterna tot ett transnationellt marint skyddat område i norra Bottenviken med riktlinjer och rekommendationer för etablering och förvaltning. — ETT förslag to restaureringsåtgärdsplan i norra Bottenviken, baserat på en utredning av behov, lämpliga metoder och utförande i de lokala förhållandena inom projektområdet. — En ökad medvetenhet bland allmänheten om norra Bottenviken och att havet där är unikt och värt att bevara. (Dutch)
    4 November 2022
    0 references
    Projektet SeaCOMBO:s huvudsakliga mål är ett ökat samrbete och utbyte mellan Sverige och Finland vad gäller kunskaper om och utförande av bevarandearbete och förvaltning i den marina miljön i norra Bottenviken. Kunskaperna om den marina miljön i norra Bottenviken har varit mycket begränsade med bristfällig information och data över dess biologi, geologi och mänsklig påverkan. Lokalt liksom globalt står havsmiljön under ett ökande tryck från mänskliga aktiviteter, med förlust av biologisk mångfald som en av många effekter. I och med Interreg Nord projektet SEAmBOTH har aktörerna fått tillgång do mer information och kunskaper om Bottenviken, dess naturvärden och påverkanstryck. Det gör att projektet har bättre underlag to att ta informerade beslut om aktiviteter som påverkar havet samt var, när och vilka bevarandeåtgärder som kan behövas. Eftersom havet är Gränslöst krävs också ett samarbete över landsgränsen för att åtgärder för och i norra Bottenviken ska få bästa effekt. Projektet SeaCOMBO blir därmed ett naturligt nästa steg där projektet använder sig av de marina kunskapsunderlagen producerade i SEAmBOTH, utvecklar och fördjupar samarbetet mellan partners inom den marina förvaltningen och därmed kan ta fram anpassade planer och åtgärdsförslag för bevarande och restaurering. Detta bidrar do ökade möjligheter för ett hållbart förvaltat hav i norra Bottenviken med förbättrad bevarandestatus. Projektet förväntas resultera i: — Pl ökad kunskap om norra Bottenvikens marina miljö, bevarandeåtgärder och förvaltning hos berörda yrkesgrupper så som exempelvis handläggare, beslutsfattare och konsulter samt ett stärkt och utvidgat nätverk mellan dem över landsgränsen. — Pl utredning för möjligheterna do ett transnationellt marint skyddat område i norra Bottenviken med riktlinjer och rekommendationer för etablering och förvaltning. — ETT förslag till restaureringsåtgärdsplan i norra Bottenviken, baserat på en utredning av behov, lämpliga metoder och utförande i de lokala förhållandena inom projektområdet. — En ökad medvetenhet bland allmänheten om norra Bottenviken och att havet havet är unikt och värt att bevara. (Polish)
    4 November 2022
    0 references
    Projektt SeaCOMBO:s huvudsakliga mål är ett ökat samarbete och utbyte mellan Sverige och Finland vad gäller kunskaper om och utförande av bevarandearbete och förvaltning i den marina miljön i norra Bottenviken. Kunskaperna om den marina miljön i norra Bottenviken har varit mycket begränsade med bristfällig information och data över dess biologi, geologi och mänsklig påverkan. Lokalt liksom globalt står havsmiljön under ett ökande tryck från mänskliga aktiviteter, med förlust av biologisk mångfald som en av många effekter. I och med Interreg Nord projektt SEAmBOTH har aktörerna fått tillgång Kuni mer information och kunskaper om Bottenviken, dess naturvärden och påverkanstryck. Det gör att projektt har bättre underlag Kuni att ta informerade beslut om aktiviteter som påverkar hast samt var, när och vilka bevarandeåtgärder som kan behövas. Eftersom hast är Gränslöst krävs också ett samarbete över landsgränsen för att åtgärder för och i norra Bottenviken ska få bästa effekt. Projektt SeaCOMBO blir därmed ett naturligt nästa steg där projektet använder sig av de marina kunskapsunderlagen tootjaade i SEAmBOTH, utvecklar och fördjupar samarbetet mellan partnerid inom den marina förvaltningen och därmed kan ta fram anpassade planer och åtgärdsförslag för bevarande och restaurering. Detta bidrar Kuni ökade möjligheter för ett hållbart förvaltat hav i norra Bottenviken med förbättrad bevarandestatus. Projektt förväntas resultera i: – En ökad kunskap om norra Bottenvikens marina miljö, bevarandeåtgärder och förvaltning hos berörda yrkesgrupper så som exempelvis handläggare, beslutsfattare och konsulter samt ett stärkt och utvidgat nätverk mellan dem över landsgränsen. – En utredning för möjligheterna till ett transnationellt marint skyddat område i norra Bottenviken med riktlinjer och rekommendationer för etablering och förvaltning. – ETT förslag Kuni restaureringsåtgärdsplan i norra Bottenviken, baserat på en utredning av behov, lämpliga metoder och utförande i de lokala förhållandena inom projektområdet. – En ökad medvetenhet bland allmänheten om norra Bottenviken och att hast där är unikt och värt att bevara. (Estonian)
    4 November 2022
    0 references
    Projektet SeaCOMBO:s huvudsakliga mål är ett ökat samarbete och utbyte mellan Sverige och Finland vad gäller kunskaper om utförande av bevarandearbete och förvaltning i den marina miljön i norra Bottenviken. Kunskaperna om den marina miljön i norra Bottenviken har varit mycket begränsade med bristfällig information och data över dess biologi, geologi och mänsklig påverkan. Lokalt liksom globalt står havsmiljön under ett ökande tryck från mänskliga aktiviteter, med förlust av biologisk mångfald som en av många effekter. I och med Interreg Nord projektet SEAmBOTH har aktörerna fått tillgång to mer information och kunskaper om Bottenviken, dess naturvärden och påverkanstryck. Det gör att projektet har bättre underlag till att ta informade beslut om aktiviteter som påverkar, när och vilka bevarandeåtgärder som kan behövas, när och vilka bevarandeåtgärder som kan behövas. Är Gränslöst krävs också ett samarbete över landgränsen för att åtgärder för och i norra Bottenviken ska få bästa effekt. Projektet SeaCOMBO blir därmed ett naturligt nästa steg där projektet använder sig av de marina kunskapsunderlagen Producerade i SEAmBOTH, utvecklar och fördjupar samarbetet mellan partenaires inom den marina förvaltningen och därmed kan ta fram anpassade planer och åtgärdsförslag för bevarande och restaurationing. Detta bidrar jusqu’à ökade möjligheter för ett hållbart förvaltat hav i norra Bottenviken med förbättrad bevarandestatus. Projektet förväntas resultera i: — En ökad kunskap om norra Bottenvikens marina miljö, bevarandeåtgärder och förvaltning hos berörda yrkesgrupper så som exempelvis handläggare, beslutsfattare och konsulter sam ett stärkt och utvidgat nätverk mellan dem över landgränsen. — En utredning för möjligheterna till ett transnationellt marint skyddat område i norra Bottenviken med riktlinjer och rekommendationer för etablering och förvaltning. — ETT förslag till restaurationingsåtgärdsplan i norra Bottenviken, baserat på en utredning av behov, lämpliga metoder och utförande i de lokala förhållandena inom projektområdet. — En ökad medvetenhet fade allmänheten om norra Bottenviken och att havet där är unikt och värt att bevara. (French)
    4 November 2022
    0 references
    Projektet SeaCOMBO:s huvudsakliga mål är ett ökat samarbete och utbyte mellan Sverige och Finland vad gäller kunskaper om och utförande av bevarandbete och förvaltning i den marina miljön i norra Bottenviken. Kunskaperna om den marina miljön i norra Bottenviken har varit mycket begränsade med bristfällig information och data över dess biologi, geologi och mänsklig påverkan. Další aktuálně oblíbené hry na této stránce: Lokalt liksom globalt står havsmiljön under ett ökande tryck från mänskliga aktiviteter, med förlust av biologisk mångfald som en av många effekter. I och med Interreg Nord projektet SEAmBOTH har aktörerna fått till mer information och kunskaper om Bottenviken, dess naturvärden och påverkanstryck. Det gör att projektet har bättre underlag until att ta informerade beslut om aktiviteter som påverkar havet samt var, när och vilka bevarandeåtgärder som kan behövas. Eftersom havet är Gränslöst krävs också ett samarbete över landsgränsen för att åtgärder för och i norra Bottenviken ska få bästa effekt. Projektet SeaCOMBO blir därmed ett naturligt nästa steg där projektet använder sig av de marina kunskapsunderlagen producerade i SEAmBOTH, utvecklar och fördjupar samarbetet melletet partners inom den marina förvaltningen och därmed kan ta anpassade planerer och åtgärdsförslag för bevarande och restaurering. Detta bidrar till ökade möjligheter för ett hållbart förvaltat hav i norra Bottenviken med förbättrad bevarandestatus. Projektet förväntas resultera i: — En ökad kunskap om norra Bottenvikens marina miljö, bevarandeåtgärder och förvaltning hos berörda yrkesgrupper så som exempelvis handläggare, beslutsfattare och konsulter samt ett stärkt och utvidgat nätverk mellan dem över landsgränsen. — En utredning för möjligheterna till ett transnationellt marint skyddat område i norra Bottenviken med riktlinjer och rekommendationer för etablering och förvaltning. — ETT förslag till restaureringsåtgärdsplan i norra Bottenviken, baserat på en utredning av behov, lämpliga metoder och utförande i de lokala förhållandena inom projektområdet. — En ökad medvetenhet bland allmänheten om norra Bottenviken och att havet ur unikt och värt att bevara. (Czech)
    4 November 2022
    0 references
    Projektet SeaCOMBO:s huvudsakliga mål är ett ökat samarbete och utbyte mellan Sverige och Finlandia vad gäller kunskaper om och utförande av bevarandearbete och förvaltning i den marina miljön i norra Bottenviken. Kunskaperna om den marina miljön i norra Bottenviken har varit mycket begränsade med bristfällig informazioni och data över dess biologi, geologi och mänsklig påverkan. Lokalt liksom globalt står havsmiljön sotto ett ökande tryck från mänskliga aktiviteter, med förlust av biologisk mångfald som en av många effekter. I och med Interreg Nord projektet SEAmBOTH har aktörerna fått until mer information och kunskaper om Bottenviken, dess naturvärden och påverkanstryck. Det gör att projektet har bättre underlag until att ta informerade beslut om aktiviteter som påverkar havet samt var, när och vilka bevarandeåtgärder som kan behövas. Eftersom havet är Gränslöst krävs också ett samarbete över landgränsen för att åtgärder för och i norra Bottenviken ska få bästa effekt. SeaCOMBO blir därmed ett naturligt nästa steg där projektet använder sig av de marina kunskapsunderlagen producerade i SEAmBOTH, utvecklar och fördjupar samarbetet mellan partners inom den marina förvaltningen och därmed kan ta fram anpassade planer och åtgärdsförslag för bevarande och restaurering. Detta bidrar fino a ökade möjligheter för ett hållbart förvaltat hav i norra Bottenviken med förbättrad bevarandestatus. Projektet förväntas risultatoera i: — En ökad kunskap om norra Bottenvikens marina miljö, bevarandeåtgärder och förvaltning hos berörda yrkesgrupper så som exempelvis handläggare, beslutsfattare och konsulter samt ett stärkt och utvidgat nätverk mellan dem över landgränsen. — En utredning för möjligheterna until ett transnationellt marint skyddat område i norra Bottenviken med riktlinjer och rekommendationer för etablering och förvaltning. — ETT förslag until restaureringsåtgärdsplan i norra Bottenviken, baserat på en utredning av behov, lämpliga metoder och utförande i de lokala förhållandena inom projektområdet. — En ökad medvetenhet bland allmänheten om norra Bottenviken och att havet är unikt och värt att bevara. (Italian)
    4 November 2022
    0 references
    SeaCOMBO:s huvudsakliga mål är ett ökat samarbete och utbyte mellan Sverige och Finska vad gäller kunskaper om utförande av bevarandearbete och förvaltning i den marina miljön i norra Bottenviken. Kunskaperna om den marina miljön i norra Bottenviken har varit mycket begränsade med bristfällig informacije och data över dess biologi, geologi och mänsklig påverkan. Lokalt liksom globalt står havsmiljön pod ett ökande poskusite från mänskliga aktiviteter, med förlust av biologisk mångfald som en av många effekter. Jaz och med Interreg Nord projektit SEAmBOTH har aktörerna fått tillgång do mer information och kunskaper om Bottenviken, dess naturvärden och påverkanstryck. Det gör att projektit har bättre underlag do att ta informerade beslut om aktiviteter som påverkar havet samt var, när och vilka bevarandeåtgärder som kan behövas. Eftersom hast är Gränslöst krävs också ett samarbete över landsgränsen för att åtgärder för och i norra Bottenviken ska få bästa effekt. SeaCOMBO blir därmed ett naturligt nästa steg där projektit använder sig av de marina kunskapsunderlagen productionade i SEAmBOTH, utvecklar och fördjupar samrbetet mellan partnerji inom den marina förvaltningen och därmed kan ta fram anpassade planer och åtgärdsförslag för bevarande och restaurering. Detta bidrar do ökade möjligheter för ett hållbart förvaltat hav i norra Bottenviken med förbättrad bevarandestatus. Projektit förväntas resultsera i: — En ökad kunskap om norra Bottenvikens marina miljö, bevarandeåtgärder och förvaltning hos berörda yrkesgrupper så som exempelvis handläggare, beslutsfattare och konsulter samt ett stärkt och utvidgat nätverk mellan dem över landsgränsen. — En utredning för möjligheterna do ett transnationellt marint skyddat område i norra Bottenviken med riktlinjer och rekommendationer för etablering och förvaltning. — ETT förslag till restaureringsåtgärdsplan i norra Bottenviken, baserat på en utredning av behov, lämpliga metoder och utförande i de lokala förhållandena inom projektområdet. — En ökad medvetenhet bland allmänheten om norra Bottenviken och att hast där är unikt och värt att bevara. (Slovenian)
    4 November 2022
    0 references
    Hozzászólások SeaCOMBO:s huvudsakliga mål är ett ökat samarbete och utbyte mellan Sverige och Finland vad gäller kunskaper om och utförande av bevarandbete och och marina miljön i norra Bottenviken. Kunskaperna om den marina miljön i norra Bottenviken har varit mycket begränsade med bristfällig information och data över dess biologi, geologi och mänsklig påverkan. A(z) Globalt Globalt által nyújtott felszereltség és szolgáltatások minden vendégnek kellemes látogatást biztosítanak. Én och med Interreg Nord Projekt SEAmBOTH har aktörerna fått tillgång till mer information och kunskaper om Bottenviken, dess naturvärden och påverkanstryck. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a(z) som aktiviteter som påverkar havet samt var, när och vilka bevarandeåtgärder som kan behövas eltávolításának befejezéséhez. Eftersom havet är Gränslöst krävs också ett samarbete över landsgränsen för åtgärder för och i norra Bottenviken ska bästa effekt. Programok SeaCOMBO blir därmed ett naturligt nästa steg där projektet använder sig av de marina kunskapsunderlagen producerade i SEAmBOTH, utvecklar och fördjupar samarbetet mellan partners inom den marina förvaltningen och därmed kan ta fram anpassade planer och åtgärdsförslag för bevarandande och restaurering. A szálloda vendégei könnyen felkereshetik a város legfőbb látnivalóit: norra Bottenviken med förbättrad bevarandestatus. Projektek förväntas resultera i: A(z) ökad kunskap om norra Bottenvikens marina miljö, amely a(z) ökad kunskap om norra Bottenvikens marina miljö, a(z) ökad kunskap om norra Bottenvikens marina miljö városrészben helyezkedik el, a mai napig is elérhető. – En utredning för möjligheterna till ett transnationellt marint skyddat område i norra Bottenviken med riktlinjer och rekommendationerer för etablering och örvaltning. Ha jó elhelyezkedésű szállodát keres Bottenviken városában, már meg is találta: ETT metoder och utförande i de lokala förhållandena inom projektområdet. – En ökad medvetenhet bland allmänheten om norra Bottenviken och att havet där är unikt och värt att bevara. (Hungarian)
    4 November 2022
    0 references
    Projektet SeaCOMBO:s huvudsakliga mål är ett ökat samarbete och utbyte mellan Sverige och Finland vad gäller kunskaper om och utförande av bevarandearbete och förvaltning i den marina miljön i norra Bottenviken. Kunskaperna om den marina miljön i norra Bottenviken har varit mycket begränsade med bristfällig information och data över dess biologi, geologi och mänsklig påverkan. Lokalt som globalt står havsmiljön under ett ökande tryck från mänskliga aktiviteter, med förlust av biologisk mångfald som en av många effekter. Jag och med Interreg Nord projektet SEAmBOTH har aktörerna fick tillgång till mer information och kunskaper om Bottenviken, dess naturvärden och påverkanstryck. Det gör att projektet har bättre underlag till att ta informerade beslut om aktiviteter som påverkar havet samt var, när och vilka bevarandeåtgärder som kan behövas. När havet är Gränslöst krävs också ett samarbete över landsgränsen för att åtgärder för och i norra Bottenviken ska få bästa effekt. I SEAmBOTH, utvecklar och fördjupar samarbetet mellan partners inom den marina förvaltningen och därmed kan ta fram anpassade planer och åtgärdsförslag för bevarande och restaurering. Detta bidrar till ökade möjligheter för ett hållbart förvaltat hav i norra Bottenviken med förbättrad bevarandestatus. Läs mer om projektet i: — En ökad information om norra Bottenvikens marina miljö, bevarandeåtgärder och förvaltning hos berörda yrkesgrupper så som exempelvis handläggare, beslutsfattare och konsulter samt ett stärkt och utvidgat nätverk mellan dem över landsgränsen. — En utredning för möjligheterna till ett transnationellt marint skyddsområde i norra Bottenviken med riktlinjer och rekommendationer för etablering och förvaltning. — ETT förslag till restaureringsåtgärdsplan i norra Bottenviken, baserat på en utredning av behov, lämpliga metoder och utförande i de lokala förhållandena inom projektområdet. — En ökad medvetenhet bland allmänheten om norra Bottenviken och att havet där är unikt och värt att bevara. (Swedish)
    4 November 2022
    0 references
    Projektast SeaCOMBO:s huvudsakliga mål är ett ökat samarbete och utbyte mellan Sverige och Suomija vadskaper om och utförande av bevarandearbete och förvaltning i den marina miljön i norra Bottenviken. Raktiniai žodžiai: Kunskaperna om den marina miljön i norra Bottenviken har varit mycket begränsade med bristfällig information och data över dess biologi, geologi och mänsklig påverkan. Lokalt liksom globalt står havsmiljön under ett ökande tryck från mänskliga aktiviteter, med förlust av biologisk mångfald som en av många effekter. Žiūrėti nuotraukas I och med Interreg Nord projektet SEAmBOTH har aktörerna fått tillgång till mer information. Raktiniai žodžiai: Det gör att projektet har bättre underlag till att ta informerade beslut om aktiviteter som påverkar havet samt var, när och vilka bevarandeåtgärder som kan behövas. Raktiniai žodžiai: Eftersom havet är Gränslöst krävs också ett samarbete över landsgränsen för att åtgärder för och i norra Bottenviken ska få bästa effekt. Projektast SeaCOMBO blir därmed ett naturligt nästa steg där programt använder sig av de marina kunskapsunderlagen producerade i SEAmBOTH, utvecklar och fördjupar samarbetet mellan partners inom den marina förvaltningen och fram anpassade planer och åtgärdsförslag för bevarande och restaurering. Taip pat skaitykite čia: Detta bidrar till ökade möjligheter fört hållbart förvaltat hav i norra Bottenviken med förbättrad bevarandestatus. Projektast förväntas resultsera i: – En ökad kunskap om norra Bottenvikens marina miljö, bevarandeåtgärder och förvaltning hos berörda yrkesgrupper så som exempelvis handläggare, beslutsfattare och konsulter samt ett stärkt och utvidgat och mellan dem över landsgränsen. – En utredning för möjligheterna till ett transnationellt marint skyddat område i norra Bottenviken med riktlinjer och rekommendationer för etablering och förvaltning. – ETT förslag till restaureringsåtgärdsplan i norra Bottenviken, Pigūs Pasiūlymai – Žiūrėti žemėlapyje – En ökad medvetenhet bland allmänheten om norra Bottenviken och havet där unikt och värt att bevara. (Lithuanian)
    4 November 2022
    0 references
    SeaCOMBO:s huvudsakliga mål är ett ökat samarbete och utbyte mellan Sverige och Finland vad gäller kunskaper om och utförande av bevarandearbete och förvaltning i den marina miljön i norra Bottenviken. Kunskaperna om den marina miljön i norra Bottenviken har varit mycket begränsade med bristfällig information och data över dess biologi, geologi och mänsklig påverkan. Lokalt liksom globalt står havsmiljön under ett ökande tryck från mänskliga aktiviteter, med förlust av biologisk mångfald som en av många effekter. Minä och med Interreg Nord projektet SEAmBOTH har aktörerna fått tillgång till mer information och kunskaper om Bottenviken, dess naturvärden och påverkanstryck. Det gör att projektet har bättre underlag till att ta informerade beslut om aktiviteter som påverkar havet var, när och vilka bevarandeåtgärder som kan behövas. Eftersom havet är Gränslöst krävs också ett samarbete över landsgränsen för att åtgärder för och i norra Bottenviken ska få bästa effekt. SeaCOMBO blir därmed ett naturligt nästa steg där projektet använder sig av de marina kunskapsunderlagen producerade i SEAmBOTH, utvecklar och fördjupar samarbetet mellan partners inom den marina förvaltningen och därmed kan ta fram anpassade planer och åtgärdsförslag fördnde och restaurering. Osta lisää tuotteesta tai tee tarjous kohteessa Bottenviken med förbättrad bevarandestatus. Projektet förväntas resultera i: — En ökad kunskap om norra Bottenvikens marina miljö, bevarandeåtgärder och förvaltning hos berörda yrkesgrupper så som exempelvis handläggare, beslutsfattare och konsulter samt ett stärkt och utvidgat nätverk mellan dem över landsgränsen. — En utredning för möjligheterna till ett transnationellt marint skyddat område i norra Bottenviken med riktlinjer och rekommendationer för etablering och förvaltning. — ETT förslag till restaureringsåtgärdsplan i norra Bottenviken, baserat en utredning av behov, lämpliga metoder och utförande i de lokala förhållandena inom projektområdet. — En ökad medvetenhet bland allmänheten om norra Bottenviken och att havet där är unikt och värt att bevara. (Finnish)
    4 November 2022
    0 references
    Projektet SeaCOMBO:s huvudsakliga mål är ett ökat samarbete och utbyte mellan Sverige och Finlanda vad gäller kunskaper om och utförande av bevarandearbete och förvaltning i den marina miljön i norra Bottenviken. Kunskaperna om den marina miljön i norra Bottenviken har varit mycket begränsade med bristfällig information och date över dess biologi, geologi och mänsklig påverkan. Lokalt liksom globalt står havsmiljön under ett ökande tryck från mänskliga aktiviteter, med förlust av biologisk mångfald som en av många effekter. Am och med Interreg Nord projektet SEAmBOTH har aktörerna fått tillgång până la mer informații och kunskaper om Bottenviken, dess naturvärden och påverkanstryck. Det gör att projektet har bättre underlag până la att ta informationerade beslut om aktiviteter som påverkar havet samt var, när och vilka bevarandeåtgärder som kan behövas. Eftersom havet är Gränslöst krävs också ett samarbete över landsgränsen för att åtgärder för och i norra Bottenviken ska få bästa effekt. Projektet SeaCOMBO blir därmed ett naturligt nästa steg där projektet använder sig av de marina kunskapsunderlagen producătorade i SEAmBOTH, utvecklar och fördjupar samarbetet mellan partner inom den marina förvaltningen och därmed kan ta fram anpassade planer och åtgärdsförslag för bevarande och restaurering. Detta bidrar până la ökade möjligheter för ett hållbart förvaltat hav i norra Bottenviken med förbättrad bevarandestatus. Projektet förväntas resultsera i: — En ökad kunskap om norra Bottenvikens marina miljö, bevarandeåtgärder och förvaltning hos berörda yrkesgrupper så som exempelvis handläggare, beslutsfattare och konsulter samt ett stärkt och utvidgat nätverk mellan dem över landsgränsen. — En utredning för möjligheterna till ett transnationellt marint skyddat område i norra Bottenviken med riktlinjer och rekommendationer för etablering och förvaltning. — ETT förslag până la restaureringsåtgärdsplan i norra Bottenviken, baserat på en utredning av behov, lämpliga metoder och utförande i de lokala förhållandena inom projektområdet. — En ökad medvetenhet bland allmänheten om norra Bottenviken och att havet där är unikt och värt att bevara. (Romanian)
    4 November 2022
    0 references
    Značky SeaCOMBO:s huvudsakliga mål är ett ökat samarbete och utbyte mellan Sverige och Finland vad gäller kunskaper om och utförande av bevarandearbete och förvaltning i den marina miljön i norra Bottenviken. Kunskaperna om den marina miljön i norra Bottenviken har varit mycket begränsade med bristfällig informácie och dáta över dess biologi, geologi och mänsklig påverkan. Lokalt liksom globalt står havsmiljön under ett ökande tryck från mänskliga aktiviteter, med förlust av biologisk mångfald som en av många effekter. I och med Interreg Nord projektet SEAmBOTH har aktörerna fått tillgång to mer information och kunskaper om Bottenviken, dess naturvärden och påverkanstryck. Det gör att Projektt har bättre underlag till att ta informerade beslut om aktiviteter som påverkar havet samt var, när och vilka bevarandeåtgärder som kan behövas. Eftersom havet är Gränslöst krävs också ett samarbete över landsgränsen för att åtgärder för och i norra Bottenviken ska få bästa effekt. Značka SeaCOMBO blir därmed ett naturligt nästa steg där projektet använder sig av de marina kunskapsunderlagen productionade i SEAmBOTH, utvecklar och fördjupar samarbetet mellan partners inom den marina förvaltningen och därmed kan ta fram anpassade planer och åtgärdsförslag förvarande och restaurering. Detta bidrar do ökade möjligheter för ett hållbart förvaltat hav i norra Bottenviken med förbättrad bevarandestatus. Informácie o projektet förväntas resultera i: — Sk ökad kunskap om norra Bottenvikens marina miljö, bevarandeåtgärder och förvaltning hos berörda yrkesgrupper så som exempelvis handläggare, beslutsfattare och konsulter samt ett stärkt och utvidgat nätverk mellan dem över landsgränsen. — Utredning för möjligheterna till ett transnationellt marint skyddat område i norra Bottenviken med riktlinjer och rekommendationer för etablering och förvaltning. — ETT förslag do restaureringsåtgärdsplan i norra Bottenviken, baserat på en utredning av behov, lämpliga metoder och utförande i de lokala förhållandena inom projektrådet. — Sk ökad medvetenhet bland allmänheten om norra Bottenviken och att havet där är unikt och värt bevara. (Slovak)
    4 November 2022
    0 references
    Projektet SeaCOMBO:s huvudsakliga mål är ett ökat samarbete och utbyte mellan Sverige och Finland vad gäller kunskaper om och utförande av bevarandearbete och förvaltning i den marina miljön i norra Bottenviken. Kunskaperna om den marina miljön i norra Bottenviken har varit mycket begränsade med bristfällig information och data över dess biologi, geologi och mänsklig påverkan (em inglês). Lokalt liksom globalt står havsmiljön under ett ökande tryck från mänskliga aktiviteter, med förlust av biologisk mångfald som en av många effekter. Eu och med Interreg Nord projektet SEAmBOTH har aktörerna fått tillgång till mer information och kunskaper om Bottenviken, dess naturvärden och påverkanstryck. Det gör att projektet har bättre underlag till att ta informerade beslut om aktiviteter som påverkar havet samt var, när och vilka bevarandeåtgärder som kan behövas. Eftersom havet är gränslöst krävs också ett samarbete över landsgränsen för att åtgärder för och i norra Bottenviken ska få bästa effekt. Projektet SeaCOMBO blir därmed ett naturligt nästa steg där projektet använder sig av de marina kunskapsunderlagen producerade i SEAmBOTH, utvecklar och fördjupar samarbetet mellan partners inom den marina förvaltningen och därmed kan ta fram anpassade planer och åtgärdsförslag för bevarande ochurering. Detta bidrar till ökade möjligheter för ett hållbart förvaltat hav i norra Bottenviken med förbättrad bevarandestatus (em inglês). Projektet förväntas resultera i: - En ökad kunskap om norra Bottenvikens marina miljö, bevarandeåtgärder och förvaltning hos berörda yrkesgrupper så som exempelvis handläggare, beslutsfattare och konsulter samt ett stärkt och utvidgat nätverk mellan dem över landsgränsen. - En utredning för möjligheterna till ett transnationellt marint skyddat område i norra Bottenviken med riktlinjer och rekommendationer för etablering och förvaltning. - Ett förslag till restaureringsåtgärdsplan i norra Bottenviken, baserat på en utredning av behov, lämpliga metoder och utförande i de lokala förhållandena inom projektområdet. - En ökad medvetenhet bland allmänheten om norra Bottenviken och att havet där är unikt och värt att bevara. (Portuguese)
    4 November 2022
    0 references
    Projektet SeaCOMBO: huvudsakliga mål är ett ökat samarbete och utbyte mellan Sverige och Finland vad gäller kunskaper om och utförande av bevarandeare och förvaltning i den marina miljön i norra Bottenviken. Kunskaperna om den marina miljön i norra Bottenviken har varit mycket begränsade med bristfällig information och data över dess biologi, geologi och mänsklig påverkan. Lokalt liksom globalt står havsmiljön taħt ett ökande tryck från mänskliga aktiviteter, med förlust av biologisk mångfald som en av många effekter. I och med Interreg Nord projektet SEAmBOTH har aktörerna fått tillgång sa informazzjoni och kunskaper om Bottenviken, dess naturvärden och påverkanstryck. Det gör att projektet har bättre underlag till att ta informerade beslut om aktiviteter som påverkar havet var, när och vilka bevarandeåtgärder som kan behövas. Eftersom havet Gränslöst krävs ett samarbete över landsgränsen för att åtgärder för och i norra Bottenviken ska få bästa effekt. Projektet SeaCOMBO blir därmed ett naturligt nästa steg där projektet använder sig av de marina kunskapsunderlagen producerade i SEAmBOTH, utvecklar och fördjupar samarbetet mellan imsieħba inom den marina förvaltningen och därmed kan ma fram anpass planer och åtgärdsförslags för bevarande och resturering. Detta bidrar sa ökade möjligheter för ett hållbart förvaltat hav i norra Bottenviken med förbättrad bevarandestatus. Projektet förväntas resultsera i: — En ökad kunskap om norra Bottenvikens marina miljö, bevarandeåtgärder och förvaltning hos berörda yrkesgrupper så som exempelvis handläggare, beslutsfattare och konsulter samt ett stärkt och utvidgat nätverk mellan dem över landsgränsen. — En utredning för möjligheterna sa ett transnationellt marint skyddat område i norra Bottenviken med riktlinjer och rekommendationer för etablering och förvaltning. — ETT förslag sa restaureringsåtgärdsplan i norra Bottenviken, baserat på en utredning av behov, lämpliga metoder och utförande i de lokala förhållandena inom projektområdet. — En ökad medvetenhet bland allmänheten om norra Bottenviken och att havet där unikt och vär att bevara. (Maltese)
    4 November 2022
    0 references
    Propuesta SeaCOMBO:s huvudsakliga mål är ett ökat samarbete och utbyte mellan Sverige och Finland vad gäller kunskaper om och utförande av bevarandearbete och förvaltning i den marina miljön i norra Bottenviken. Kunskaperna om den marina miljön i norra Bottenviken har varit mycket begränsade med bristfällig Information och data över dess biologi, geologi och mänsklig påverkan. Lokalt liksom globalt står havsmiljön under ett ökande tryck från mänskliga aktiviteter, med förlust av biologisk mångfald som en av många effekter. Me od Interreg Nord projektet SEAmBOTH har aktörerna fått tillgång hasta más información och kunskaper om Bottenviken, desss naturvärden och påverkanstryck. Det gör att projektet har bättre underlag hasta att ta informerade beslut om aktiviteter som påverkar havet samt var, när och vilka bevarandeåtgärder som kan behövas. Eftersom hast är Gränslöst krävs också ett samarbete över landgränsen för att åtgärder för och i norra Bottenviken ska få bästa effekt. Projektet SeaCOMBO blir därmed ett naturligt nästa steg där projektet använder sig av de marina kunskapsunderlagen productionade i SEAmBOTH, utvecklar och fördjupar samarbetet mellan partners inom den marina förvaltningen och därmed kan tam anpassade planer och åtgärdsförslag förvarande och restaurering. Detta bidrar hasta ökade möjligheter för ett hållbart förvaltat hav i norra Bottenviken med förbättrad bevarandestatus. Projektet förväntas resultera i: — En ökad kunskap om norra Bottenvikens marina miljö, bevarandeåtgärder och förvaltning hos berörda yrkesgrupper så som exempelvis handläggare, beslutsfattare och konsulter samt ett stärkt och utvidgat nätverk mellan dem över landgränsen. — En utredning för möjligheterna till ett transnationellt marint skyddat område i norra Bottenviken med riktlinjer och rekommendationer för etablering och förvaltning. — ETT förslag till restaureringsåtgärdsplan i norra Bottenviken, baserat på en utredning av behov, lämpliga metoder och utförande i de lokala förhållandena in proomjektområdet. — En ökad medvetenhet bland allmänheten om norra Bottenviken och att hast där är unikt och värt att bevara. (Spanish)
    4 November 2022
    0 references
    Projektet SeaCOMBO:s huvudsakliga mål är ett ökat samarbete och utbyte mellan Sverige och Somija vads gäller kunskaper om och utförandande av bevarandearbete och förvaltning i den marina miljön i norra Bottenviken. Kunskaperna om den marina miljön i norra Bottenviken har varit mycket begränsade med bristfällig information och data över dess biologi, ģeoloģija och mänsklig påverkan. Lokalt liksom globalt står havsmiljön zem ett ökande tryck från mänskliga aktiviteter, med förlust av biologisk mångfald som en av ånga effekter. ES och med Interreg Nord projektet SEAmBOTH har aktörerna fått tillgång till mer informations och kunskaper om Bottenviken, dess naturvärden och påverkanstryck. Bezmaksas Lejupielādēt projektet har bättre underlag till att ta informerade om aktiviteter som påverkar hast samt var, när och vilka bevarandeåtgärder som kan behövas. Eftersom hast är Gränslöst rävs också ett samarbete över landsgränsen för att åtgärder för och i norra Bottenviken ska få bästa effekt. Projektet SeaCOMBO blir därmed ett naturligt nästa steg där projektet använder sig av de marina kunskapsunderlagen producerade i SEAmBOTH, utvecklar och fördjupar samarbetet mellan partners inom den marina förvaltningen och därmed kan ta fram anpassade planer och åtgärdsförslag för bevarande och restaurering. Detta bidrar līdz ökade möjligheter för ett hållbart förvaltat hav i norra Bottenviken med förbättrad bevarandestatus. Projektet förväntas resultsera i: — En ökad kunskap om norra Bottenvikens marina miljö, bevarandeåtgärder och förvaltning hos berörda yrkesgrupper så som exempelvis handläggare, beslutsfattare och konsulter samt ett stärkt och utvidgat nätverk mellan dem över landsgränsen. — En utredning för möjligheterna till ett transnationellt marint skyddat område i norra Bottenviken med riktlinjer och rekommendationer för etablering och förvaltning. — ETT förslag till restaureringsåtgärdsplan i norra Bottenviken, Bottenviken, Standarta numurs, 1 divguļamā karaļa gulta, nesmēķētājiem, Viesu numurs — En ökad medvetenhet bland allmänheten om norra Bottenviken och att havet där unikt och värt att bevara. (Latvian)
    4 November 2022
    0 references

    Identifiers

    0 references